Pšeničná mouka hrubá
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-11-04-0458
Číslo výrobku
2019-11-04-0458/2542
Charakteristika výrobku
Mlýnský výrobek získaný mletím pšenice, která není GMO. Nebyla žádným způsobem ozářena a zemí původu je ČR. Surovina pro výrobu pekárenských výrobků. Určeno k další tepelné úpravě. Trvanlivost 4 měsíce od data výroby. sůl ≤0,01 g/100g výrobku.
upřesnění hodnoty obsahu:sůl ≤0,01 g/100g výrobku.
Společnost
Pekárna Srnín s.r.o.
Srnín 65
Český Krumlov, 381 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
SÍDLO SPOLEČNOSTI Pekárna Srnín s.r.o. 381 01 Srnín 65, PROVOZOVNA MLÝN VESELÍ Sokolská 114 391 81 Veselí nad Lužnicí
Definice balení
EAN
8594009250426
Balení
Typ: balená do papírového sáčku, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, vlastní prodejny
Složení
pšeničná mouka hrubá
100 %
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1474 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
1,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,3 g/100g
Sacharidy
71 g/100g
Z toho cukry
3,0 g/100g
Bílkoviny
11 g/100g
Sůl
0,01 g/100g
vláknina
3.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva - jemný bílý prášek s nažloutlým odstínem.
Vůně a chuť
Vůně - typická moučná vůně, bez nepříjemného pachu. Chuť – typicky moučná chuť, bez nahořklé, nakyslé nebo cizí pachuti
Nadstandardní parametry
Bez přídatných látek. Nakupované obilí výhradně od českých dodavatelů. S vyšším důrazem na nákup obilí z oblasti jižních Čech. Obilí je zpracováváno ve vlastním mlýně společnosti s dlouholetou tradicí, již od roku 1613.
Technologický postup
Mlýnský výrobek získaný postupným mletím pšenice a tříděním podle velikosti částic a obsahu minerálních látek. Zrno pšenice je před vlastním mletím čištěno na speciálních strojích, kde se odstraňují příměsi a nečistoty, zrno se kondicionuje a odstraňují se vrchní obalové části zrna.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Vlhkost nejvýše 15 %; popel v sušině nejvíce 0,50 %; mokrý lepek v sušině nejméně 24%; granulace: – propad sítem 485 µm nejméně 96,0%; – propad sítem 162 µm nevíce 15%; číslo poklesu nejméně 200 s. Mikrobiologické požadavky vyhovují nařízení č. 2073/2005/ES o mikrobiologických kritériích na potraviny (ve znění pozdějších předpisů). Chemické požadavky vyhovují Nařízení č. 1881/2006, stanoví limity kontaminujících látek a Nařízení ES č. 396/2005, stanoví maximální limity reziduí pesticidů v potravinách a krmivech.
Uživatel
Schváleno
28.3.2024 11:06:37
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený