Výrobky

Hovězí maso z mladého býka

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-02-21-0419

Číslo výrobku

2019-02-21-0419/2212

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso

Charakteristika výrobku

Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice, baleno 1 - 5 kg

Společnost

Družstvo Vysočina
Janovice 66
Polná, 588 13
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jersín 70

Definice balení

Balení

Typ: vakuové, velikost: 3 kg

Způsob distribuce výrobku

velkoobchod

Složení

hovězí maso

100 %

Senzorické požadavky

Vzhled

Bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. Jednotná barva typická pro hovězí maso (červená, tmavě červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin. Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase.

Nadstandardní parametry

Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji). Do systému ČCN budou zařazeny kategorie dle SEUROP: S, E , U a třídy protučnělosti 2 a 3. Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice ( systém individuálního značení celého procesu).

Technologický postup

Chov skotu na maso a dle technologického postupu pro dané masné nebo kombinované (český strakatý skot) plemeno skotu. Porážka skotu na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu), bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků nebo distribuce celého jatečně těla, půlky nebo čtvrtě.

Uživatel

Schváleno

4.4.2024 20:23:41

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Historie

Hovězí maso z mladého býka (15.6.2020 14:48:02)