Hovězí maso z mladého býka
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-02-21-0419
Číslo výrobku
2019-02-21-0419/2212
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku
Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice, baleno 1 - 5 kg
Společnost
Družstvo Vysočina
Janovice 66
Polná, 588 13
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jersín 70
Definice balení
Balení
Typ: vakuové, velikost: 3 kg
Způsob distribuce výrobku
velkoobchod
Složení
hovězí maso
100 %
Senzorické požadavky
Vzhled
Bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. Jednotná barva typická pro hovězí maso (červená, tmavě červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin. Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase.
Nadstandardní parametry
Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji). Do systému ČCN budou zařazeny kategorie dle SEUROP: S, E , U a třídy protučnělosti 2 a 3. Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice ( systém individuálního značení celého procesu).
Technologický postup
Chov skotu na maso a dle technologického postupu pro dané masné nebo kombinované (český strakatý skot) plemeno skotu. Porážka skotu na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu), bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků nebo distribuce celého jatečně těla, půlky nebo čtvrtě.
Uživatel
Schváleno
4.4.2024 20:23:41
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený