Blaťácké zlato
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0018
Číslo výrobku
2015-12-22-0018/0348
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - poloměkký
Charakteristika výrobku
Poloměkký plnotučný sýr zrající v chadu.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí
Definice balení
EAN
8593803316048, 290520
Balení
Typ: Plastová vanička, velikost: 120 g
Typ: Bochník cca 1,5 kg - plastový sáček, velikost: 1500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
syřidlo
Přídatné látky
E 160 b - Annato, norbixin
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1375 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
27 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
18 g/100g
Sacharidy
1,1 g/100g
Z toho cukry
1,1 g/100g
Bílkoviny
21 g/100g
Sůl
2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Sýr ve tvaru bochníku. Barva na řezu sýrově žlutá, na povrchu žlutá.
Vůně a chuť
Chuť a vůně: čistá, mléčná, jemně nakyslá.
Konzistence
Celistvá, měkká, vláčná
Nadstandardní parametry
Surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko. Vyrobeno v České republice. Sýr lisovaný pod syrovátkou. Odpovídá definici "Česká potravina".
Technologický postup
1. Příprava sýřeniny na výrobníku. 2. Napouštění směsi sýrového zrna a syrovátky do forem. 3. Paření sýrů v parních komorách se samovolným odkapáváním syrovátky do požadované sušiny. 4. Aplikace barviva na povrch. 5. Solení. 6. Zrání v chladu. 7. Balení. 8. Expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Tuk v sušině min. 48 %
Uživatel
Schváleno
10.4.2024 12:49:13
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Klasa
Procesní stav
Zrušený
Historie
Blaťácké zlato - porce 120 g (12.5.2022 12:17:06)
Blaťácké zlato - porce 120 g (27.4.2022 09:42:21)