Jihočeská niva Caesar 45 %
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0094
Číslo výrobku
2015-12-22-0094/2440
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - s plísní uvnitř hmoty
Charakteristika výrobku
Sýr s plísní uvnitř hmoty s obsahem tuku v sušině min. 45 %.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Chvalšinská 234 381 14 Český Krumlov
Definice balení
EAN
8593803336992, 98599999997002
Balení
Typ: Porce 100 g - plastová vanička, velikost: 100 g
Typ: Bochník cca 1,2 kg - plastová fólie s hliníkovou korunkou, velikost: 1200 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
Mléko
96 %
Jedlá sůl
3 %
Mlékařské kultury
Ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti
Syřidlo
Přídatné látky
E 509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1363 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
26 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
17 g/100g
Sacharidy
0,6 g/100g
Z toho cukry
0,6 g/100g
Bílkoviny
23 g/100g
Sůl
3,7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled porce 100 g: tvar kruhové výseče z bochníku.
Vzhled: tvar válcovitý se známkami ošetření povrchu mytím nebo škrábáním, prorůstání vnitřní plísně Penicillium roqueforti, částečný výskyt mazu na povrchu a uvolňování syrovátky nejsou na závadu, na povrchu mohou být viditelné stopy po vpichách.
Vnitřní vzhled: hmota sýra barvy smetanové až krémové, zelený nebo modrozelený porost plísně v těstě.
Barva: povrch sýrově krémový až žlutý, nejvýše světlehnědý.
Vůně a chuť
Chuť a vůně: slaná, pikantní po ušlechtilé plísni.
Konzistence
Konzistence: jemná, vláčná, lehká drobivost při krájení není na závadu.
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“.
Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".
Vyrobeno v České republice.
Bez konzervačních látek.
Bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti.
Bez aromat.
Samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný).
Doba zrání - 3 měsíce.
Technologický postup
Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení → zrání při řízených podmínkách → porcování → balení do spotřebitelských obalů → expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku v sušině min. 45 %.
Uživatel
Schváleno
10.4.2024 17:13:44
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou
Procesní stav
Schválený
Historie
Jihočeská niva Caesar 45 % - porce 100 g (8.9.2023 08:10:17)