Výrobky

Havířská klobása

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/2211

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Tepelně opracovaná klobása. 

Společnost

Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
Tišnov, 66601
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Steinhauser, s.r.o., Karasova 378, 66601 Tišnov

Definice balení

EAN

4335619059085

Balení

Typ: Baleno v ochranné atmosféře, velikost: 300 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

90 %

pitná voda

sušený česnek

koření (kmín, pepř černý)

dusitanová solící směs ( jedlá sůl, dusitan sodný)

stabilizátor: trifosforečnany

barvivo: amoniak sulfitový karamel

vepřové střívko

kouř z bukového dřeva

Energetická hodnota výrobku

1202 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

25,4 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

10,5 g/100g

Sacharidy

<0,5 g/100g

Z toho cukry

<0,5 g/100g

Bílkoviny

15,4 g/100g

Sůl

2,25 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled, tvar: bez vzduchových dutin, masově růžová, okraje tmavé.

Vůně a chuť

Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí

Konzistence

Pružná a soudržná konzistence.

Nadstandardní parametry

Jedná se o klobásu, která obsahuje 90 % masa, Je vyrobená z vybraných částí vepřového masa. Lehce zauzená, provoněná pečlivě vybranou směsí přírodního koření podle receptury. Vhodná je k podávání za tepla i zastudena. Vhodná i na grilování. 

Technologický postup

 

Surovina + přísady – narážení - sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledovaný ukazatel

Přípustná hodnota

CPM

<105                                                                                                                                                                                                                                       

Enterobakteriaceae

<103

Koagulázopozitivní stafylokoky

<103

Clostridium perfringens

<102

Salmonella spp.

25g/neg.

Listeria monocytogenes

25g/neg.

Uživatel

Schváleno

12.4.2024 11:58:30

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Havířská klobása (25.3.2024 10:32:53)