Jihočeské tradiční pomazánkové pažitka
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-07-18-0308
Číslo výrobku
2017-07-18-0308/0923
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tradiční pomazánkové
Charakteristika výrobku
Tradiční pomazánkové s pažitkou se vyrábí ze zakysané smetany obohacené sušeným mlékem (sušeným podmáslím ), bramborovým škrobem, ochucené pažitkou.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí
Definice balení
EAN
8593803442884, 8593803442457
Balení
Typ: Plastový kelímek s platovým víčkem., velikost: 150 g
Typ: Plastový kbelík s plastovým víčkem., velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
smetana
sušené mléko
sušené podmáslí
bramborový škrob
jedlá sůl
sušená pažitka
0,14
smetanová kultura
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1307 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
31 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
20 g/100g
Sacharidy
5,2 g/100g
Z toho cukry
4,4 g/100g
Bílkoviny
4,2 g/100g
Sůl
0,8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva: přirozeně bílá až krémově žlutá, s kousky pažitky v celé hmotě.
Vůně a chuť
Chuť a vůně: čistá, smetanová, jemně nakyslá, mírně slaná, s chutí pažitky.
Konzistence
Stejnorodá, roztíratelná, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu.
Nadstandardní parametry
Unikátní technologie výroby, kdy dochází k emulgaci vodní fáze do mléčného tuku, což znamená zmáselnění smetany.
Neobsahuje konzervanty, želatinu, emulgátory na rozdíl od jiných mléčných, směsných a tukových výrobků se srovnatelně nízkým tukem.
Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou. Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“.
Odpovídá definici „česká potravina“ a „vyrobeno v České republice“.
Technologický postup
Příprava směsi smetany a sušených surovin (pasterace, homogenizace) → přídavek smetanové kultury → fermentace → přídavek škrobu, soli a ochucující složky → termizace → homogenizace → plnění do obalů → vychlazení → skladování před expedicí.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku min. 31 %.
Uživatel
Schváleno
12.4.2024 11:56:42
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Schválený
Historie
Jihočeské tradiční pomazánkové pažitka 150 g (28.4.2023 15:08:26)
Jihočeské tradiční pomazánkové pažitka 150 g (28.3.2023 07:40:19)
Jihočeské tradiční pomazánkové pažitka 150 g (7.2.2022 14:38:23)
Jihočeské tradiční pomazánkové pažitka 150 g (3.2.2022 11:52:30)
Jihočeské tradiční pomazánkové pažitka 150 g (3.4.2018 11:20:24)