Výrobky

Jihočeské tradiční pomazánkové pažitka

Číslo cechovní normy

2017-07-18-0308

Číslo výrobku

2017-07-18-0308/0923

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tradiční pomazánkové

Charakteristika výrobku

Tradiční pomazánkové s pažitkou se vyrábí ze zakysané smetany obohacené sušeným mlékem (sušeným podmáslím ), bramborovým škrobem, ochucené pažitkou.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí

Definice balení

EAN

8593803442884, 8593803442457

Balení

Typ: Plastový kelímek s platovým víčkem., velikost: 150 g

Typ: Plastový kbelík s plastovým víčkem., velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

smetana

sušené mléko

sušené podmáslí

bramborový škrob

jedlá sůl

sušená pažitka

0,14

smetanová kultura

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1307 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

31 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

20 g/100g

Sacharidy

5,2 g/100g

Z toho cukry

4,4 g/100g

Bílkoviny

4,2 g/100g

Sůl

0,8 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva: přirozeně bílá až krémově žlutá, s kousky pažitky v celé hmotě.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: čistá, smetanová, jemně nakyslá, mírně slaná, s chutí pažitky.

Konzistence

Stejnorodá, roztíratelná, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu.

Nadstandardní parametry

Unikátní technologie výroby, kdy dochází k emulgaci vodní fáze do mléčného tuku, což znamená zmáselnění smetany.

Neobsahuje konzervanty, želatinu, emulgátory na rozdíl od jiných mléčných, směsných a tukových výrobků se srovnatelně nízkým tukem.

Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou. Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“. 

Odpovídá definici „česká potravina“ a „vyrobeno v České republice“.

 

Technologický postup

Příprava směsi smetany a sušených surovin (pasterace, homogenizace) → přídavek smetanové kultury → fermentace → přídavek škrobu, soli a ochucující složky → termizace → homogenizace → plnění do obalů → vychlazení → skladování před expedicí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku min. 31 %.

Uživatel

Schváleno

12.4.2024 11:56:42

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Jihočeské tradiční pomazánkové pažitka 150 g (28.4.2023 15:08:26)

Jihočeské tradiční pomazánkové pažitka 150 g (28.3.2023 07:40:19)

Jihočeské tradiční pomazánkové pažitka 150 g (7.2.2022 14:38:23)

Jihočeské tradiční pomazánkové pažitka 150 g (3.2.2022 11:52:30)

Jihočeské tradiční pomazánkové pažitka 150 g (3.4.2018 11:20:24)