Jihočeské tradiční pomazánkové niva
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-07-18-0308
Číslo výrobku
2017-07-18-0308/0921
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tradiční pomazánkové
Charakteristika výrobku
Tradiční pomazánkové s Nivou se vyrábí ze zakysané smetany obohacené sušeným mlékem (sušeným podmáslím), bramborovým škrobem, ochucené Nivou.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí
Definice balení
EAN
8593803442846, 8593803442167
Balení
Typ: Plastový kelímek s plastovým víčkem., velikost: 150 g
Typ: Plastový kbelík s plastovým víkem, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
smetana
sýr Niva
20 %
sušené mléko
sušené podmáslí
bramborový škrob
jedlá sůl
rostlinná vláknina
smetanová kultura
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1360 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
31 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
20 g/100g
Sacharidy
5,5 g/100g
Z toho cukry
4,7 g/100g
Bílkoviny
7 g/100g
Sůl
1,4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva: krémová až jemně zelenomodrá po nivě.
Vůně a chuť
Chuť a vůně: čistá, smetanová, jemně nakyslá, slaná, s chutí po nivě.
Konzistence
Stejnorodá, roztíratelná, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu.
Nadstandardní parametry
Unikátní technologie výroby, kdy dochází k emulgaci vodní fáze do mléčného tuku, což znamená zmáselnění smetany.
Neobsahuje konzervanty, želatinu, emulgátory na rozdíl od jiných mléčných, směsných a tukových výrobků se srovnatelně nízkým tukem.
Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou.
Odpovídá definici „česká potravina“ a „vyrobeno v České republice“.
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko.
Technologický postup
Příprava směsi smetany a sušených surovin (pasterace, homogenizace) → přídavek smetanové kultury → fermentace → přídavek škrobu a nivy → termizace → homogenizace → plnění do obalů → vychlazení → skladování před expedicí.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku min. 31 %.
Uživatel
Schváleno
12.4.2024 11:57:15
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Schválený
Historie
Jihočeské tradiční pomazánkové niva 150 g (28.4.2023 15:30:46)
Jihočeské tradiční pomazánkové niva 150 g (7.2.2022 14:36:28)
Jihočeské tradiční pomazánkové niva 150 g (3.2.2022 11:51:41)
Jihočeské tradiční pomazánkové niva 150 g (3.4.2018 11:09:46)