Výrobky

Staročeská uzená krkovička

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2018-12-14-0410

Číslo výrobku

2018-12-14-0410/1304

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované

Společnost

BIVOJ a.s.
Jateční 23A
Opava, 74601
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jateční 23A, 746 01 Opava

Definice balení

EAN

2845525000504

Balení

Typ: vakuově baleno, velikost: 650 g

Typ: volně - proměnná hmotnost, velikost: 3000 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

97 %

jedlá sůl

startovací kultura mikroorganismů

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

560 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

10 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

3,8 g/100g

Bílkoviny

19 g/100g

Sůl

3,5 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: Vzhled v nákroji – řez je hladký, barva svaloviny na řezu odpovídá použité surovině a stupni vysušení. Tuk si zachovává světlou barvu. Povrchový vzhled – tvar výrobku může být zachován po opracované anatomické části případně též po použité formě. Požadavky na povrchovou barvu výrobku se nestanovují, obvykle se jedná o zauzenou zlatavou barvu.

Vůně a chuť

Vůně a chuť: Chuť – mírně slaná, aromatická, po uzení či po ochucujících složkách. Vůně – příjemná po zauzení či po ochucujících složkách.

Konzistence

pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

a) vysoký obsah masa; b) bez strojně odděleného masa a drůbežího strojně odděleného masa; c) bez zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad – použití kvalitního masa a koření.

Technologický postup

Příprava surovin (nakládání masa), sušení, uzení studeným nebo poloteplým kouřem, může následovat sušení a zrání, chlazení, porcování a balení. Technologický obal: bez technologického obalu

Uživatel

Schváleno

16.4.2024 10:37:51

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Historie

Staročeská uzená krkovička (29.1.2019 11:13:51)