Výrobky

Bačovská slanina

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0338

Číslo výrobku

2017-08-22-0338/2042

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.

Společnost

Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. Růžová 225, Velká Bíteš

Definice balení

EAN

2911300000004

Balení

Typ: bez obalu, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

85 %

voda

jedlá sůl

česnek

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

1194 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

26,1 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

6,8 g/100g

Sacharidy

0,3 g/100g

Z toho cukry

0,0 g/100g

Bílkoviny

12,8 g/100g

Sůl

2,3 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Výrobek zauzen do zlatohnědé barvy. Barva svaloviny na řezu světle růžová bez šedých skvrn, tuk má světlou barvu. Povrchový vzhled zachovalý po anatomické části.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná, výrobek je na skusu křehký, vůně příjemná, aromatická po zauzení

Konzistence

konzistence pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa 2. Bez zvýrazňovačů chuti 3. Bez separátů

Technologický postup

surovina – upravené vepřové boky. Surovina je lákována, masírována, tepelně opracována (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut), zauzena, vychlazena,

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Uživatel

Schváleno

29.4.2024 10:38:26

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Regionální potravina

česká chuťovka

Procesní stav

Schválený

Historie

Bačovská slanina (16.6.2022 13:21:00)

Bačovská slanina (10.2.2020 12:54:28)