Bačovská slanina
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0338
Číslo výrobku
2017-08-22-0338/2042
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.
Společnost
Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. Růžová 225, Velká Bíteš
Definice balení
EAN
2911300000004
Balení
Typ: bez obalu, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
85 %
voda
jedlá sůl
česnek
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
1194 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
26,1 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
6,8 g/100g
Sacharidy
0,3 g/100g
Z toho cukry
0,0 g/100g
Bílkoviny
12,8 g/100g
Sůl
2,3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Výrobek zauzen do zlatohnědé barvy. Barva svaloviny na řezu světle růžová bez šedých skvrn, tuk má světlou barvu. Povrchový vzhled zachovalý po anatomické části.
Vůně a chuť
Chuť mírně slaná, výrobek je na skusu křehký, vůně příjemná, aromatická po zauzení
Konzistence
konzistence pevná, soudržná.
Nadstandardní parametry
1. Vysoký obsah masa 2. Bez zvýrazňovačů chuti 3. Bez separátů
Technologický postup
surovina – upravené vepřové boky. Surovina je lákována, masírována, tepelně opracována (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut), zauzena, vychlazena,
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.
Uživatel
Schváleno
29.4.2024 10:38:26
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Regionální potravina
česká chuťovka
Procesní stav
Schválený