Bačovské uzené
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0338
Číslo výrobku
2017-08-22-0338/2037
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.
Společnost
Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Růžová 225, 59501 Velká Bíteš
Definice balení
EAN
2921050000001
Balení
Typ: Vakuové balení, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
97 %
voda
jedlá sůl
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
538 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
7,3 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
2,9 g/100g
Sacharidy
0,0 g/100g
Z toho cukry
0,0 g/100g
Bílkoviny
15,7 g/100g
Sůl
2,1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Výrobek zauzen do zlatohnědé barvy. Barva svaloviny na řezu světle růžová bez šedých skvrn.
Vůně a chuť
Chuť mírně slaná, výrobek je na skusu křehký, vůně příjemná, aromatická po zauzení
Konzistence
konzistence pevná, soudržná.
Nadstandardní parametry
Bez SOM drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup
surovina – upravená vepřová kýta. Surovina je lákována, masírována, tepelně opracována (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut), zauzena, vychlazena, zabalena vakuově
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.
Uživatel
Schváleno
29.4.2024 10:46:10
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený
Obrázky
Historie
Bačovské uzené (12.3.2024 07:52:15)