Tlačenka selská
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0337
Číslo výrobku
2017-08-22-0337/2036
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný - vařený
Společnost
Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Růžová 225, 59501 Velká Bíteš
Definice balení
EAN
2901150000002
Balení
Typ: plněno do plastového střeva, velikost: 3 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
80 %
vepřové droby
masový vývar
vepřové kůže
česnek
jedlá sůl
ocet
směs koření
Energetická hodnota výrobku
737 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
15,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
5 g/100g
Sacharidy
0,9 g/100g
Z toho cukry
0,0 g/100g
Bílkoviny
8,8 g/100g
Sůl
0,6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Výrobek je naražený do plastového střeva, klipsován. Pod obalem je přípustný vytavený tuk. Na řezu je patrná mozaika tvořena libovými částmi masa šedé barvy, které se nepravidelně střídají.
Vůně a chuť
Chuť a vůně výrobku je typická po použitém koření.
Konzistence
Konzistence je pevná a soudržná.
Nadstandardní parametry
Bez lepku Bez SOM a drůbežího SOM; Vysoký obsah masa (80%); Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovinných přísad.
Technologický postup
Vepřové kůže pomeleme na řezačce. Vepřové maso po uvaření vytřídíme a nasekáme na velikost částic cca 2,5×2,5 cm. Suroviny se všemi přísadami dobře promícháme. Plníme do plastových obalů a jednotlivé kusy oddělíme klipsováním. Výrobek tepelně opracujeme vařením a vychladíme.
Uživatel
Schváleno
29.4.2024 10:46:26
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený
Historie
Tlačenka selská (12.3.2024 07:54:17)