Výrobky

Tlačenka selská

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0337

Číslo výrobku

2017-08-22-0337/2036

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný - vařený

Společnost

Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Růžová 225, 59501 Velká Bíteš

Definice balení

EAN

2901150000002

Balení

Typ: plněno do plastového střeva, velikost: 3 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

80 %

vepřové droby

masový vývar

vepřové kůže

česnek

jedlá sůl

ocet

směs koření

Energetická hodnota výrobku

737 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

15,5 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

5 g/100g

Sacharidy

0,9 g/100g

Z toho cukry

0,0 g/100g

Bílkoviny

8,8 g/100g

Sůl

0,6 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Výrobek je naražený do plastového střeva, klipsován. Pod obalem je přípustný vytavený tuk. Na řezu je patrná mozaika tvořena libovými částmi masa šedé barvy, které se nepravidelně střídají.

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je typická po použitém koření.

Konzistence

Konzistence je pevná a soudržná.

Nadstandardní parametry

Bez lepku Bez SOM a drůbežího SOM; Vysoký obsah masa (80%); Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovinných přísad.

Technologický postup

Vepřové kůže pomeleme na řezačce. Vepřové maso po uvaření vytřídíme a nasekáme na velikost částic cca 2,5×2,5 cm. Suroviny se všemi přísadami dobře promícháme. Plníme do plastových obalů a jednotlivé kusy oddělíme klipsováním. Výrobek tepelně opracujeme vařením a vychladíme.

Uživatel

Schváleno

29.4.2024 10:46:26

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Historie

Tlačenka selská (12.3.2024 07:54:17)

Tlačenka selská (16.6.2022 12:39:53)

Tlačenka (7.2.2020 07:59:09)