Výrobky

Valašský špek

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0338

Číslo výrobku

2017-08-22-0338/1775

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný

Společnost

MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34, Krásno nad Bečvou
Valašské Meziříčí, 757 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
MP Krásno, a.s.

Definice balení

EAN

293603

Balení

Typ: vakuově balené, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřový bok

95 %

pitná voda

jedlá sůl

česnek

dextróza

kouřové aroma

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 415: Xanthan (Zahušťovadlo, stabilizátor)

E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)

E 451 - Trifosforečnany

E 407a: Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor)

Energetická hodnota výrobku

1359 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

35 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

9,0 g/100g

Bílkoviny

12 g/100g

Sůl

2,3 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Výrobek je na povrchu zlatohnědé barvy, na řezu je bílé barvy s minimálním podílem svaloviny

Vůně a chuť

Chuť je mírně slaná, jemná po zauzení. Vůně je příjemná, typická, po zauzení.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Bez lepku; Bez SOM a drůbežího SOM; Vysoký obsah masa (vepřový bok 95%); Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovinných přísad;

Technologický postup

Připravené boky nastříkneme, vymasírujeme a necháme s česnekem odstát. Poté tepelně upracujeme uzením a vařením. Po vychlazení se vakuově balí do plastové folie a etiketuje.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah lepku max. 20 mg/kg; Listeria monocytogenes nepřitomna/25 g.

Uživatel

Schváleno

29.4.2024 11:48:45

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Historie

Valašský špek (21.6.2019 13:04:19)