Valašský špek
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0338
Číslo výrobku
2017-08-22-0338/1775
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný
Společnost
MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34, Krásno nad Bečvou
Valašské Meziříčí, 757 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
MP Krásno, a.s.
Definice balení
EAN
293603
Balení
Typ: vakuově balené, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřový bok
95 %
pitná voda
jedlá sůl
česnek
dextróza
kouřové aroma
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 415: Xanthan (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)
E 451 - Trifosforečnany
E 407a: Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor)
Energetická hodnota výrobku
1359 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
35 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
9,0 g/100g
Bílkoviny
12 g/100g
Sůl
2,3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Výrobek je na povrchu zlatohnědé barvy, na řezu je bílé barvy s minimálním podílem svaloviny
Vůně a chuť
Chuť je mírně slaná, jemná po zauzení. Vůně je příjemná, typická, po zauzení.
Konzistence
Konzistence je soudržná.
Nadstandardní parametry
Bez lepku; Bez SOM a drůbežího SOM; Vysoký obsah masa (vepřový bok 95%); Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovinných přísad;
Technologický postup
Připravené boky nastříkneme, vymasírujeme a necháme s česnekem odstát. Poté tepelně upracujeme uzením a vařením. Po vychlazení se vakuově balí do plastové folie a etiketuje.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
obsah lepku max. 20 mg/kg; Listeria monocytogenes nepřitomna/25 g.
Uživatel
Schváleno
29.4.2024 11:48:45
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený