Mozzarella Bianca - třešničky
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-06-20-0439
Číslo výrobku
2019-06-20-0439/1878
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - pařený
Charakteristika výrobku
Nezrající pařený plnotučný měkký sýr ve slaném nálevu, ve tvaru drobných kuliček. Nálev: pitná voda, jedlá sůl. Pomocná látka: chlorid vápenatý.
Balení: plastový kbelík s víčkem, hmotnost pevného podílu 1 kg, celková hmotnost včetně nálevu 2 kg.
Balení: plastový sáček, hmotnost pevného podílu 120 g, celková hmotnost včetně nálevu 240 g.
Společnost
Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
Olešnice, 679 74
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Tržní 376, 67974 Olešnice
Definice balení
EAN
8594005854253, 8594005854130
Balení
Typ: plastový kbelík s víčkem, velikost: 1 kg
Typ: plastový sáček, velikost: 120 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
regulátor kyselosti: kyselina citronová
syřidlo
nálev - pitná voda, jedlá sůl
Přídatné látky
E509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
890 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
16 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
11 g/100g
Sacharidy
0,5 g/100g
Z toho cukry
0,5 g/100g
Bílkoviny
17 g/100g
Sůl
0,80 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Tvar drobných kuliček, povrch čistý, barva mléčně bílá, nálev bíle zakalený.
Vůně a chuť
Charakteristická pro pařené sýry, mírně slaná, nakyslá, bez cizích příchutí a pachů.
Konzistence
Poloměkká, pružná, nelámavá, vláknitá struktura.
Nadstandardní parametry
Vyrobeno z mléka, které splňuje Českou cechovní normu č. 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko.
Technologický postup
Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, temperace na sýřící teplotu, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, oddělení syrovátky, kysání, paření, tvarování, chlazení a solení, balení do nálevu, skupinové balení, paletizace, skladování při teplotě od +2°C do +8°C, expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sušina 35 %; Tuk v sušině 45 %; Teplota skladování od +2°C do +8°C. Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g; E. coli - n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g; Koagulázopozitivní stafylokoky - n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.
Uživatel
Schváleno
29.4.2024 15:48:49
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený