Výrobky

Mozzarella Bianca - třešničky

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-06-20-0439

Číslo výrobku

2019-06-20-0439/1878

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - pařený

Charakteristika výrobku

Nezrající pařený plnotučný měkký sýr ve slaném nálevu, ve tvaru drobných kuliček. Nálev: pitná voda, jedlá sůl. Pomocná látka: chlorid vápenatý.

Balení: plastový kbelík s víčkem, hmotnost pevného podílu 1 kg, celková hmotnost včetně nálevu 2 kg. 

Balení: plastový sáček, hmotnost pevného podílu 120 g, celková hmotnost včetně nálevu 240 g. 

Společnost

Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
Olešnice, 679 74
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Tržní 376, 67974 Olešnice

Definice balení

EAN

8594005854253, 8594005854130

Balení

Typ: plastový kbelík s víčkem, velikost: 1 kg

Typ: plastový sáček, velikost: 120 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

mléko

jedlá sůl

mlékárenské kultury

regulátor kyselosti: kyselina citronová

syřidlo

nálev - pitná voda, jedlá sůl

Přídatné látky

E509 - Chlorid vápenatý

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

890 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

16 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

11 g/100g

Sacharidy

0,5 g/100g

Z toho cukry

0,5 g/100g

Bílkoviny

17 g/100g

Sůl

0,80 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Tvar drobných kuliček, povrch čistý, barva mléčně bílá, nálev bíle zakalený.

Vůně a chuť

Charakteristická pro pařené sýry, mírně slaná, nakyslá, bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

Poloměkká, pružná, nelámavá, vláknitá struktura.

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka, které splňuje Českou cechovní normu č. 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko.

Technologický postup

Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, temperace na sýřící teplotu, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, oddělení syrovátky, kysání, paření, tvarování, chlazení a solení, balení do nálevu, skupinové balení, paletizace, skladování při teplotě od +2°C do +8°C, expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sušina 35 %; Tuk v sušině 45 %; Teplota skladování od +2°C do +8°C. Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g; E. coli - n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g; Koagulázopozitivní stafylokoky - n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.

Uživatel

Schváleno

29.4.2024 15:48:49

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Mozzarella Bianca - třešničky 1 kg (19.2.2024 08:39:37)

Mozzarella Bianca - třešničky 1 kg (5.9.2019 14:30:52)