Výrobky

Valašská klobása

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/1780

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný, uzený

 

Společnost

MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34, Krásno nad Bečvou
Valašské Meziříčí, 757 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
MP Krásno, a.s., Hranická 430/34, Krásno nad Bečvou, 757 01 Valašské Meziříčí, Česká republika

Definice balení

EAN

291349 Valašská klobása 859401339218 Valašská klobása 200g

Balení

Typ: ochranná atmosféra (hmotnost cca ....), velikost: 1200 g

Typ: ochranná atmosféra, velikost: 200 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

90 %

pitná voda

jedlá sůl

česnek

koření

extrakty koření

dextróza

aroma

vepřové střevo

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)

E 451 - Trifosforečnany

Energetická hodnota výrobku

897 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

16 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

6,2 g/100g

Sacharidy

0,8 g/100g

Z toho cukry

0,5 g/100g

Bílkoviny

16 g/100g

Sůl

2,3 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Výrobek je naražený do vepřového střeva, na povrchu zlatavěhnědé barvy. Na řezu je patrná mozaika použité suroviny s kořením.

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je po použitém koření a po uzení.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Bez lepku Bez SOM a drůbežího SOM; Vysoký obsah masa (90 %); Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovinných přísad; Přírodní střevo.

Technologický postup

Do předem připraveného štesu přimícháme prát, přidáme koření a promícháme v kutru. Narážíme do vepřových střev, klipsujeme, udíme, vaříme, vychladíme. Výrobek je zabalen v ochranné atmosféře v plastové folii, opatřen etiketou/etiketami.

Uživatel

Schváleno

13.6.2024 12:40:05

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Valašská klobása (21.6.2019 13:35:28)