Váhalova paštika 650g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-02-22-0367
Číslo výrobku
2018-02-22-0367/2178
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný - pečený; • koření - Muller - jemná paštika komplet (mléčná bílkovina - alergen, koření, sušený glukózový sirup, aroma); • koření - Trumf - Zabijačková paštika multi - sušená zelenina (celer, mrkev, cibule, česnek, petrželová nať), glukózový sirup, škrob, dextróza, sůl, kvasničný extrakt, koření, aroma.
Společnost
VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Pod Humny 308, Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Definice balení
EAN
296142
Balení
Typ: smrštitelná fólie, velikost: 650 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, vlastní prodejny
Složení
vepřové maso
40 %
vepřová játra
30 %
voda(vývar)
syrové sádlo
vepřové kůže
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
koření Muller
koření Trumf
na povrchu - vepřový bok a paprika
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
1229 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
24,9 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
9,4 g/100g
Sacharidy
3,2 g/100g
Z toho cukry
1 g/100g
Bílkoviny
15 g/100g
Sůl
1,6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrch - je zdoben Váhalovou slaninou, paprikovými floky, sušenými jablky a brusinkami, zalit čirým aspikem Nákroj - na řezu je výrobek hladký, bez vzduchových dutin, barva růžovo-hnědá, viditelné hrubší části
Vůně a chuť
Chuť a vůně - chuť jemná, vařeného mletého masa s kořením, přiměřeně slaná, játrová a kořeněná, vůně příjemná a játrová
Konzistence
Konzistence - pevná, ne moc tuhá, ani lepkavá, hrubozrnná, bez tuhých šlachovitých částí
Nadstandardní parametry
Váhalova paštika je hrubozrnná paštika, lahodné chuti po základní surovině - játrech. Její povrch je ozdoben opečenými plátky Váhalovy slaniny. Paštika neobsahuje žádné náhražky masa ani separáty. Váhalova paštika je bez lepku, tudíž vhodná pro bezlepkovou dietu. Váhalova paštika je vyráběna dle tradiční receptury firmy Váhala.
Technologický postup
Suroviny jsou mělněny s kořením a následně je paštika narážena do misek, poté je tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu nejméně 10 minut. Poté je chlazen na teplotu max. 4,9 °C.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sledují se: • nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě • obsah tuku a soli • přítomnost lepku • provařenost Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č.1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění. Provádí se termostatová zkouška.
Uživatel
Schváleno
13.6.2024 12:36:20
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený