Bambini šunka – nejvyšší jakosti
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-01-0068
Číslo výrobku
2016-08-01-0068/1892
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný.Balení je opatřeno technickou etiketou s přesným složením výrobku a dekorativní etiketou.
Společnost
VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Pod Humny 308, Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Definice balení
EAN
299056
Balení
Typ: baleno do střeva, velikost: 2 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, vlastní prodejny
Složení
vepřová kýta
92 %
pitná voda
jedlá sůl
dextróza
glukózový sirup
kvasničný extrakt
aroma
extrakty koření
přírodní aroma
směs vitamínů (C, Niacin, E, B5, B12, B6, B1,A)
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)
Energetická hodnota výrobku
455 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
3,1 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
1,2 g/100g
Sacharidy
0,5 g/100g
Z toho cukry
0,6 g/100g
Bílkoviny
19,7 g/100g
Sůl
1,8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrch – lesklý, suchý. Nákroj – hladký, lesklý,pevný.
Vůně a chuť
Chuť – lahodná, plná masová, šťavnatá. Vůně – příjemná.
Konzistence
Konzistence – v uceleném kusu pevná, pružná, soudržná.
Nadstandardní parametry
Jedinečnost Bambini šunky – nejvyšší jakosti spočívá především ve vysokém obsahu masa 92 %. Tence nakrojený plátek této šunky je lahodně šťavnatý a vláčnější. Grafika střívka šunky je potištěna srdíčky a také dekorativní etiketa výrobku je ozdobená dětským veselým obrázkem medvídka. Bambini šunka – nejvyšší jakosti doplňuje výrobkovou dětskou řadu – Bambini párky. Šunku si oblíbily nejen děti, ale také dospělí. Bambini šunka - nejvyšší jakosti neobsahuje alergeny podle nařízení 1169/2011 ani lepek, mohou ji konzumovat osoby dodržující bezlepkovou dietu.
Technologický postup
Surovina je narážena do polyamidového střeva a vkládána do formy ve tvaru zaobleného obdélníku, tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu nejméně 10 minut. Výrobek je chlazen na teplotu max. + 4,9 °C a balen.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě - % čisté svalové bílkoviny, pro šunku nejvyšší jakosti musí být minimálně 16 % Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.
Procesní stav
Zrušený