Výrobky

Bambini šunka – nejvyšší jakosti

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-08-01-0068

Číslo výrobku

2016-08-01-0068/1892

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný.Balení je opatřeno technickou etiketou s přesným složením výrobku a dekorativní etiketou.

Společnost

VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Pod Humny 308, Hustopeče nad Bečvou, 753 66

Definice balení

EAN

299056

Balení

Typ: baleno do střeva, velikost: 2 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, vlastní prodejny

Složení

vepřová kýta

92 %

pitná voda

jedlá sůl

dextróza

glukózový sirup

kvasničný extrakt

aroma

extrakty koření

přírodní aroma

směs vitamínů (C, Niacin, E, B5, B12, B6, B1,A)

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 451 - Trifosforečnany

E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)

Energetická hodnota výrobku

455 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

3,1 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

1,2 g/100g

Sacharidy

0,5 g/100g

Z toho cukry

0,6 g/100g

Bílkoviny

19,7 g/100g

Sůl

1,8 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch – lesklý, suchý. Nákroj – hladký, lesklý,pevný.

Vůně a chuť

Chuť – lahodná, plná masová, šťavnatá. Vůně – příjemná.

Konzistence

Konzistence – v uceleném kusu pevná, pružná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Jedinečnost Bambini šunky – nejvyšší jakosti spočívá především ve vysokém obsahu masa 92 %. Tence nakrojený plátek této šunky je lahodně šťavnatý a vláčnější. Grafika střívka šunky je potištěna srdíčky a také dekorativní etiketa výrobku je ozdobená dětským veselým obrázkem medvídka. Bambini šunka – nejvyšší jakosti doplňuje výrobkovou dětskou řadu – Bambini párky. Šunku si oblíbily nejen děti, ale také dospělí. Bambini šunka - nejvyšší jakosti neobsahuje alergeny podle nařízení 1169/2011 ani lepek, mohou ji konzumovat osoby dodržující bezlepkovou dietu.

Technologický postup

Surovina je narážena do polyamidového střeva a vkládána do formy ve tvaru zaobleného obdélníku, tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu nejméně 10 minut. Výrobek je chlazen na teplotu max. + 4,9 °C a balen.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě - % čisté svalové bílkoviny, pro šunku nejvyšší jakosti musí být minimálně 16 % Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Procesní stav

Zrušený

Obrázky

Historie

Bambini šunka – nejvyšší jakosti (11.8.2022 10:01:49)

Bambini šunka – nejvyšší jakosti (16.9.2019 09:51:41)