Farmářská klobáska tenká 210 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/2552
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný - uzený.Balení je opatřeno technickou etiketou s přesným složením výrobku a dekorativní etiketou. Původ hlavní suroviny - Česká republika.
Společnost
VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Pod Humny 308, Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Definice balení
EAN
8594024658283,294547
Balení
Typ: fólie APET + PE, ochranná atmosféra, velikost: 210 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, vlastní prodejny
Složení
vepřové maso
85 %
pitná voda
jedlá sůl
směs koření
přírodní střevo
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
876 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
13,7 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
5,3 g/100g
Sacharidy
0,6 g/100g
Z toho cukry
0,5 g/100g
Bílkoviny
21 g/100g
Sůl
1,6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrch – zauzený do červenohněda, hladký, bez technologického znečištění, nožičky klobásek jsou stejnoměrně velké. Nákroj – barva růžovo-šedá, mozaika spojky a vložky, viditelné koření.
Vůně a chuť
Chuť a vůně – lahodná, na skusu křehká, přiměřeně slaná, mírně kořeněná, chuť po ohřátí šťavnatá, plná masová.
Konzistence
Konzistence – křehká, pružná, soudržná po ohřevu.
Nadstandardní parametry
Farmářská klobáska tenká je vyrobena podle staré hanácké receptury – Hanácké šperké. Klobásky obsahují 85 % vepřového masa původem z České republiky. Dále také obsahují přírodní koření, které klobáskám dodávají jemné pikantní tóny. Výrobek je naražen do přírodního skopového střeva. Produkt je zcela bez lepku, bez alergenů dle nařízení EU č. 1169/2011 příloha II. a také bez zvýrazňovačů chuti.
Technologický postup
• Opracování vepřového masa, • pomletí masa na mlýnku, • překlopení masa do kutru, • přidání šupinkového ledu, soli, koření a aroma, • promíchání díla. Dále je surovina narážena do skopových střívek, nožičky párků jsou stejnoměrně velké. Výrobek je následně tepelně opracován působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu min. 10 minut. Po tepelném opracování se výrobek zchladí a následně balí.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě, - benzo(a)pyren, - přítomnost lepku. Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.
Uživatel
Schváleno
13.6.2024 12:37:37
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
Regionální potravina
Procesní stav
Zrušený