Výrobky

Šunka Mandolína - nejvyšší jakosti

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-08-01-0068

Číslo výrobku

2016-08-01-0068/1329

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný - uzený.

Společnost

VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Pod Humny 308, Hustopeče nad Bečvou, 753 66

Definice balení

EAN

293052

Balení

Typ: smrštitelná fólie, velikost: 5 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, vlastní prodejny

Složení

vepřová kýta - původ EU

90 %

pitná voda

syrové sádlo na povrchové krytí

jedlá sůl

sacharóza

koření

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 451 - Trifosforečnany

E 301 - Askorbát sodný

Energetická hodnota výrobku

472 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

3,2 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

1,1 g/100g

Sacharidy

1,3 g/100g

Z toho cukry

<0,5 g/100g

Bílkoviny

19,5 g/100g

Sůl

2,5 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch – zlato-kaštanové barvy po uzení, lesklý, suchý. Nákroj – hladký, lesklý, v horní části proužek tukového krytí max. 2 cm široký, pevný, viditelná mozaika velkých kusů kýty.

Vůně a chuť

Chuť – lahodná, plná masová, šťavnatá, jemná po uzení, přiměřeně slaná. Vůně – příjemná, typická pro zauzenou šunku.

Konzistence

Konzistence – v uceleném kusu pevná, pružná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Výjimečnost Šunky Mandolíny je dána především vysokým obsahem masa 90 %. Díky tenkému plátku tuku je šunka lahodně šťavnatá a vláčnější. Šunka Mandolína - nejvyšší jakosti neobsahuje alergeny podle nařízení 1169/2011 ani lepek, mohou ji konzumovat osoby dodržující bezlepkovou dietu. Pro svůj atraktivní vzhled a plnou masovou chuť je jedním z nejprodávanějších výrobků na českém, německém a rakouském trhu. Výrobek je v sortimentu společnosti Váhala zařazen již od roku 1998.

Technologický postup

Surovina je vkládána do formy ve tvaru velké kýty, tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu nejméně 10 minut. Po vyjmutí z forem se výrobek udí, následně je chlazen na teplotu max. + 5 °C a balen.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě - benzo(a)pyren - přítomnost lepku - minimální obsah čisté svalové bílkoviny 16 %. Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Uživatel

Schváleno

16.5.2024 11:32:49

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Klasa

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Šunka Mandolína - nejvyšší jakosti (6.10.2021 14:26:21)

Šunka Mandolína - nejvyšší jakosti (4.2.2019 09:10:44)