Šunka Mandolína - nejvyšší jakosti
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-01-0068
Číslo výrobku
2016-08-01-0068/1329
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný - uzený.
Společnost
VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Pod Humny 308, Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Definice balení
EAN
293052
Balení
Typ: smrštitelná fólie, velikost: 5 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, vlastní prodejny
Složení
vepřová kýta - původ EU
90 %
pitná voda
syrové sádlo na povrchové krytí
jedlá sůl
sacharóza
koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
Energetická hodnota výrobku
472 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
3,2 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
1,1 g/100g
Sacharidy
1,3 g/100g
Z toho cukry
<0,5 g/100g
Bílkoviny
19,5 g/100g
Sůl
2,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrch – zlato-kaštanové barvy po uzení, lesklý, suchý. Nákroj – hladký, lesklý, v horní části proužek tukového krytí max. 2 cm široký, pevný, viditelná mozaika velkých kusů kýty.
Vůně a chuť
Chuť – lahodná, plná masová, šťavnatá, jemná po uzení, přiměřeně slaná. Vůně – příjemná, typická pro zauzenou šunku.
Konzistence
Konzistence – v uceleném kusu pevná, pružná, soudržná.
Nadstandardní parametry
Výjimečnost Šunky Mandolíny je dána především vysokým obsahem masa 90 %. Díky tenkému plátku tuku je šunka lahodně šťavnatá a vláčnější. Šunka Mandolína - nejvyšší jakosti neobsahuje alergeny podle nařízení 1169/2011 ani lepek, mohou ji konzumovat osoby dodržující bezlepkovou dietu. Pro svůj atraktivní vzhled a plnou masovou chuť je jedním z nejprodávanějších výrobků na českém, německém a rakouském trhu. Výrobek je v sortimentu společnosti Váhala zařazen již od roku 1998.
Technologický postup
Surovina je vkládána do formy ve tvaru velké kýty, tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu nejméně 10 minut. Po vyjmutí z forem se výrobek udí, následně je chlazen na teplotu max. + 5 °C a balen.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě - benzo(a)pyren - přítomnost lepku - minimální obsah čisté svalové bílkoviny 16 %. Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.
Uživatel
Schváleno
16.5.2024 11:32:49
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Schválený