Výrobky

Originál Váhalova šunka – nejvyšší jakosti (100 g)

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-08-01-0068

Číslo výrobku

2016-08-01-0068/1327

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný - uzený.Krájená šunka 100 g je balena do potravinářské vícevrstvé fólie. Spodní fólie APET, horní fólie PET/TRB.

Společnost

VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Pod Humny 308, Hustopeče nad Bečvou, 753 66

Definice balení

EAN

8594024653172

Balení

Typ: baleno do potravinářské vícevrstvé fólie. Spodní fólie APET, horní fólie PET/TRB., velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, vlastní prodejny

Složení

vepřová kýta

94 %

pitná voda

povrch - syrové sádlo

jedlá sůl

sacharóza

koření

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 451 - Trifosforečnany

E 301 - Askorbát sodný

Energetická hodnota výrobku

550 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

5,5 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

2 g/100g

Sacharidy

0,9 g/100g

Z toho cukry

0,5 g/100g

Bílkoviny

18 g/100g

Sůl

1,9 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch – zlato-kaštanové barvy po uzení, lesklý, suchý, technologicky neznečištěný, možná patrná rýha v místě spojení suroviny. Nákroj – hladký, lesklý, tukové krytí max. 2 cm široké, pevný, bez uvolňování tukového krytí

Vůně a chuť

Chuť a vůně – jemná, šťavnatá, příjemná po zauzení, přiměřeně slaná, vůně uzeného masa, příjemně masová

Konzistence

Konzistence –pevná, pružná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Originál Váhalova šunka je šunkou nejvyšší jakosti. Šunka obsahuje vysoký podíl masa 94 %. Výrobek je zcela bezlepkový, bez alergenů dle nařízení EU 1169/2011 příloha II. a také bez zvýrazňovače chuti E621. Tukové krytí na šunce dodává její jemnosti, která je nenahraditelná.

Technologický postup

Části vepřové kýty s tenkým plátkem tukového krytí a kůže na povrchu jsou vkládány do forem hruškovitého tvaru, tepelně opracovány působením teploty 70 °C v jádře po dobu minimálně 10 minut, následně se šunky z forem vyklopí, udí, po zauzení jsou chlazeny, půleny nebo krájeny na požadovanou hmotnost Následně jsou výrobky zabaleny

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě - benzo(a)pyren - přítomnost lepku - minimální obsah čisté svalové bílkoviny 16 %. Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Uživatel

Schváleno

16.5.2024 11:33:07

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Obrázky

Historie

Originál Váhalova šunka – nejvyšší jakosti (100 g) (7.10.2021 13:13:32)

Originál Váhalova šunka – nejvyšší jakosti (100 g) (4.2.2019 08:45:17)