Originál Váhalova šunka – nejvyšší jakosti (100 g)
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-01-0068
Číslo výrobku
2016-08-01-0068/1327
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný - uzený.Krájená šunka 100 g je balena do potravinářské vícevrstvé fólie. Spodní fólie APET, horní fólie PET/TRB.
Společnost
VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Pod Humny 308
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Pod Humny 308, Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Definice balení
EAN
8594024653172
Balení
Typ: baleno do potravinářské vícevrstvé fólie. Spodní fólie APET, horní fólie PET/TRB., velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, vlastní prodejny
Složení
vepřová kýta
94 %
pitná voda
povrch - syrové sádlo
jedlá sůl
sacharóza
koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
Energetická hodnota výrobku
550 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
5,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
2 g/100g
Sacharidy
0,9 g/100g
Z toho cukry
0,5 g/100g
Bílkoviny
18 g/100g
Sůl
1,9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrch – zlato-kaštanové barvy po uzení, lesklý, suchý, technologicky neznečištěný, možná patrná rýha v místě spojení suroviny. Nákroj – hladký, lesklý, tukové krytí max. 2 cm široké, pevný, bez uvolňování tukového krytí
Vůně a chuť
Chuť a vůně – jemná, šťavnatá, příjemná po zauzení, přiměřeně slaná, vůně uzeného masa, příjemně masová
Konzistence
Konzistence –pevná, pružná, soudržná.
Nadstandardní parametry
Originál Váhalova šunka je šunkou nejvyšší jakosti. Šunka obsahuje vysoký podíl masa 94 %. Výrobek je zcela bezlepkový, bez alergenů dle nařízení EU 1169/2011 příloha II. a také bez zvýrazňovače chuti E621. Tukové krytí na šunce dodává její jemnosti, která je nenahraditelná.
Technologický postup
Části vepřové kýty s tenkým plátkem tukového krytí a kůže na povrchu jsou vkládány do forem hruškovitého tvaru, tepelně opracovány působením teploty 70 °C v jádře po dobu minimálně 10 minut, následně se šunky z forem vyklopí, udí, po zauzení jsou chlazeny, půleny nebo krájeny na požadovanou hmotnost Následně jsou výrobky zabaleny
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Sledují se: - nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě - benzo(a)pyren - přítomnost lepku - minimální obsah čisté svalové bílkoviny 16 %. Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.
Uživatel
Schváleno
16.5.2024 11:33:07
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený
Obrázky
Historie
Originál Váhalova šunka – nejvyšší jakosti (100 g) (7.10.2021 13:13:32)
Originál Váhalova šunka – nejvyšší jakosti (100 g) (4.2.2019 08:45:17)