Vinná klobása
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-11-04-0456
Číslo výrobku
2019-11-04-0456/1910
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - masné polotovary
Charakteristika výrobku
Výrobek v přírodním skopovém střívku.
Společnost
Maso Jičín s.r.o.
Konecchlumského 1075
Jičín, 506 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Maso Jičín s. r. o. , Konecchlumského 1075, 506 01 Jičín
Definice balení
EAN
291170
Balení
Typ: ochranná amtosféra, velikost: 2 kg
Typ: ochranná atmosféra, velikost: 500 g
Typ: volně ložené, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
60 %
řeznická veka (pšeničná mouka, voda, jedlá sůl, droždí, řepkový olej)
hovězí maso
10 %
pitná voda
mléko
bílé víno
2,5 %
jedlá sůl
dextróza
extrakty koření
citróny
skopové střívko
Přídatné látky
E 331
E 330
E 262
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1053 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
20 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
8,2 g/100g
Sacharidy
7,1 g/100g
Z toho cukry
2,4 g/100g
Bílkoviny
11 g/100g
Sůl
1,8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva narůžovělá.
Vůně a chuť
Vůně jemná po použitém koření a vínu. Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření a ochucujících složkách.
Konzistence
Konzistence měkká až poloměkká.
Nadstandardní parametry
odpovída ČCN
Technologický postup
Surovina se rozemele na řezačce, vloží se do kutru přidá se voda, kuchyňská sůl, směs koření, řeznická veka a přísady, vše se řádně vykutruje do jemného díla, následně se plní do připravených skopových střev o průměru 20/22 mm, poté se rozdělí na jednotlivé porce a zabalí do ochranné atmosféry.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
obsah masa 70 %
Uživatel
Schváleno
30.4.2024 16:08:10
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený