Výrobky

Vinná klobása

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-11-04-0456

Číslo výrobku

2019-11-04-0456/1910

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - masné polotovary

Charakteristika výrobku

Výrobek v přírodním skopovém střívku.

Společnost

Maso Jičín s.r.o.
Konecchlumského 1075
Jičín, 506 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Maso Jičín s. r. o. , Konecchlumského 1075, 506 01 Jičín

Definice balení

EAN

291170

Balení

Typ: ochranná amtosféra, velikost: 2 kg

Typ: ochranná atmosféra, velikost: 500 g

Typ: volně ložené, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

60 %

řeznická veka (pšeničná mouka, voda, jedlá sůl, droždí, řepkový olej)

hovězí maso

10 %

pitná voda

mléko

bílé víno

2,5 %

jedlá sůl

dextróza

extrakty koření

citróny

skopové střívko

Přídatné látky

E 331

E 330

E 262

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1053 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

20 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

8,2 g/100g

Sacharidy

7,1 g/100g

Z toho cukry

2,4 g/100g

Bílkoviny

11 g/100g

Sůl

1,8 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva narůžovělá.

Vůně a chuť

Vůně jemná po použitém koření a vínu. Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření a ochucujících složkách.

Konzistence

Konzistence měkká až poloměkká.

Nadstandardní parametry

odpovída ČCN

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, vloží se do kutru přidá se voda, kuchyňská sůl, směs koření, řeznická veka a přísady, vše se řádně vykutruje do jemného díla, následně se plní do připravených skopových střev o průměru 20/22 mm, poté se rozdělí na jednotlivé porce a zabalí do ochranné atmosféry.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah masa 70 %

Uživatel

Schváleno

30.4.2024 16:08:10

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Vinná klobása 1,8 kg (25.9.2019 08:23:53)