Kabanosky jalapeño 100g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0074
Číslo výrobku
2016-08-08-0074/0904
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100g výrobku bylo použito 180g masa. Bez lepku. Jedlé střívko (želírující látka: alginan sodný; zpevňující látka: chlorid vápenatý).
Společnost
KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
Kroměříž, 767 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
KMOTR - Masna Kroměříž a.s., Hulínská 2286/28, 767 01 Kroměříž
Definice balení
EAN
4056489413967
Balení
Typ: ochranná atmosféra, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
jedlá sůl
zeleninový extrakt (extrakt z červené řepy, extrakt z červeného vína)
přírodní koření
karamel
extrakty koření
floky papriček Jalapenos (0,5%)
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
konzervant: Dusitan sodný
želírující látka: alginan sodný
zpevňující látka: chlorid vápenatý
Antioxidant: Erythorban sodný
Energetická hodnota výrobku
2119 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
42 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
14 g/100g
Sacharidy
3,9 g/100g
Z toho cukry
0,8 g/100g
Bílkoviny
28 g/100g
Sůl
2,8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrch výrobku je lesklý, mírně vrásčitý, barva červenohnědá, konzistence pružná až pevná. Na řezu je výrobek lesklý, barvy růžově červené, se stejnoměrně rozdělenými tukovými částicemi a kousky papriček jalapeño
Vůně a chuť
Vůně příjemná, aromatická po použitých surovinách a koření. Chuť mírně slanější, výrazněji kořeněná, převažující složkou je chuť jalapeño
Konzistence
Na skusu je výrobek vláčný až křehký
Nadstandardní parametry
§ vysoký obsah masa; § bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad;
Technologický postup
1. příprava surovin 2. mělnění suroviny a míchání díla 3. uzavření do jedlého alginátového obalu 4. zrání a sušení 5. chlazení 6. balení a etiketování
Uživatel
Schváleno
16.5.2024 12:15:39
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený