Lipánek tvarohový vanilka
Číslo cechovní normy
2016-09-06-0177
Číslo výrobku
2016-09-06-0177/2130
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tvaroh - tvarohové kerémy a dezerty
Charakteristika výrobku
Tvaroh ČR Smetana ČR Cukr ČR.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jiráskovo předměstí 638 377 01 Jindřichův Hradec - Jindřichův Hradec III
Definice balení
EAN
8593803661148
Balení
Typ: PP + PAP kelímek/ALU víčko, velikost: 130 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
tvaroh
60 %
smetana
cukr
přírodní vanilkové aroma
enzym laktáza
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
496 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
3,3 g/100g
Sacharidy
9,8 g/100g
Z toho cukry
9,8 g/100g
Bílkoviny
8,5 g/100g
Sůl
0,08 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva: stejnorodá, smetanová.
Vůně a chuť
Jemná smetanově tvarohová, charakteristická po vanilce.
Konzistence
Jemně krémovitá, polotuhá, bez nášlehu, přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka, mírné uvolnění syrovátky není na závadu.
Nadstandardní parametry
Surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko.
Bez tepelného ošetření finálního produktu.
Základní tvarohovo-smetanová hmota neobsahuje žádné přídatné látky, škroby ani želatinu.
Výrobek neobsahuje barviva, náhradní sladidla, konzervační látky, umělá aromata.
Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".
Vyrobeno v České republice.
Technologický postup
Míchání směsi delaktózovaného tvarohu se směsí delaktózované smetany, cukru a přírodním vanilkovým aroma → plnění do spotřebitelských obalů → vychlazení → expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku 5 g/100 g.
Uživatel
Schváleno
22.5.2024 09:33:43
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený