Moravský bochník 45% – plátky 100 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-09-26-0446
Číslo výrobku
2019-09-26-0446/2204
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - tvrdý
Charakteristika výrobku
Moravský bochník – plátky 100 g - Přírodní tvrdý sýr.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí
Definice balení
EAN
8593803326146
Balení
Typ: Plastová vanička, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1534 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
28 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
18 g/100g
Sacharidy
0,3 g/100g
Z toho cukry
0,3 g/100g
Bílkoviny
29 g/100g
Sůl
1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva: jemně smetanově žlutá.
Vůně a chuť
Chuť a vůně: čistá, mléčná, jemně nakyslá , bez cizích příchutí a pachů.
Konzistence
Celistvá, tužší, bez kůry, bez ok.
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“.
Vyrobeno v České republice.
- Sýr neobsahuje žádné přídatné látky.
- Odpovídá definici "Česká potravina".
Technologický postup
Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → lisování → solení → zrání → plátkování → balení → expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku v sušině min. 45 %.
Obsah laktózy <0,05 g/100 g.
Obsah tuku 28 g/100 g.
Uživatel
Schváleno
22.5.2024 09:37:02
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Schválený
Obrázky
Historie
Moravský bochník – plátky 100 g (3.4.2023 13:30:58)