Výrobky

Kamadet královský sýr - porce 120 g

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0093

Číslo výrobku

2015-12-22-0092/0536

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - s plísní na povrchu

Charakteristika výrobku

Kamadet Královský sýr je sýr s kulturou ušlechtilé plísně camembertského typu, zrající v chladu.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
MADETA a.s., Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí

Definice balení

EAN

8593803336077

Balení

Typ: laminovaná fólie, velikost: 120 g

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

mléko

mlékárenské kultury - směs mezofilních a termofilních kultur

ušlechtilá plíseň camembertského typu

jedlá sůl

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1375 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

27 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

18 g/100g

Sacharidy

1,1 g/100g

Z toho cukry

1,1 g/100g

Bílkoviny

21 g/100g

Sůl

2,0 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

sýr ve tvaru výseče z bochníku, barva na řezu sýrově žlutá, porost bílé plísně na povrchu, ke konci doby trvanlivosti přerůstá plíseň i na řezné plochy.

Vůně a chuť

jemná, charakteristická, houbově sýrová, u více prozrálých sýrů až pikantní.

Konzistence

jemná, pružná, na řezu s větším počtem dírek a trhlinek (mírně zřetelné jádro není na závadu).

Nadstandardní parametry

- odpovídá definici "česká potravina" a "vyrobeno v České republice",
- neobsahuje aromata, barviva a konzervační látky,
- mléčná surovina odpovídá cechovní normě „,Syrové kravské mléko“.

Technologický postup

1. Příprava sýřeniny na výrobníku. 2. Napouštění směsi sýrového zrna a syrovátky do forem. 3. Paření sýrů v parních komorách se samovolným odkapáváním syrovátky do požadované sušiny. 4. Solení. 5. Aplikace kulturou ušlechtilé plísně camembertského typu. 6. Zrání v chladu. 7. Porcování a balení. 8. Expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku v sušině 48 %.

Sušina 51 %.

Uživatel

Schváleno

22.5.2024 09:37:18

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - garantováno PK ČR

Procesní stav

Zrušený

Obrázky

Historie

Kamadet královský sýr - porce 120 g (6.7.2017 08:51:18)