Výrobky

BONI Smetanový jogurt bílý 400 g

Číslo cechovní normy

2016-02-2-0099

Číslo výrobku

2016-02-2-0099/1279

Charakteristika výrobku

Smetanový jogurt je kysaný mléčný výrobek, získaný standardizací, pasterací, zakysáním a zráním. Původ hlavní suroviny - Česká republika

Společnost

Ekomilk a.s.
Příborská 818
Frýdek-Místek, 738 37
Česká republika

Definice balení

EAN

8594033403416

Balení

Typ: kelímek PET, ALU víčko, velikost: 400 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

smetana

jogurtová kultura

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

477 1

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva mléčně bílá až krémovitá.

Vůně a chuť

Vůně charakteristická po použité kultuře, bez cizích příchutí a pachů, chuť jogurtová, smetanová.

Konzistence

stejnorodá, hladká, krémovitá.

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko, jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky; mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky; četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 10 na 7 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku.

Technologický postup

Standardizace smetanové směsi - pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah mléčnéhotuku minimálně 10 %; obsah sušiny minimálně 17 %; kyselost před expedicí: pH 3,9 - 4,5

Procesní stav

Zrušený