Výrobky

Lipánek Zlaťáček

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0018

Číslo výrobku

2015-12-22-0018/1583

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - poloměkký

Charakteristika výrobku

Poloměkký plnotučný sýr zrající v chadu.

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí

Definice balení

EAN

8593803316727

Balení

Typ: Plastová vanička, velikost: 120 g

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

mléko

jedlá sůl

mlékárenské kultury

syřidlo

Přídatné látky

E 160 b - Annatto, norbixin

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1375 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

27 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

18 g/100g

Sacharidy

1,1 g/100g

Z toho cukry

1,1 g/100g

Bílkoviny

21 g/100g

Sůl

2,0 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Tvar z výseče z bochníku. Barva na řezu sýrově žlutá, na povrchu žlutá.

Vůně a chuť

Čistá, mléčná, jemně nakyslá.

Konzistence

Celistvá, měkká, vláčná

Nadstandardní parametry

Surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko. Vyrobeno v České republice. Sýr lisovaný pod syrovátkou. Odpovídá definici "Česká potravina".

Technologický postup

1. Příprava sýřeniny na výrobníku. 2. Napouštění směsi sýrového zrna a syrovátky do forem. 3. Paření sýrů v parních komorách se samovolným odkapáváním syrovátky do požadované sušiny. 4. Aplikace barviva na povrch. 5. Solení. 6. Zrání v chladu. 7. Balení. 8. Expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Tuk v sušině min. 48 %

Uživatel

Schváleno

22.5.2024 10:04:12

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Lipánek Zlaťáček (31.1.2024 12:36:01)