Grill & Fun Lahůdková vinná klobása
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-11-04-0456
Číslo výrobku
2019-11-04-0456/0630
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - masné polotovary
Charakteristika výrobku
Vinná klobása ve skopovém střívku v souvislém pramenu s vyšším obsahem masa, s vínem Müller-Thurgau. Hmotnost cca 600g, baleno v ochranné atmosféře.
Společnost
Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 499, 391 11 Planá nad Lužnicí
Definice balení
EAN
288222
Balení
Typ: PET průzračná miska, velikost: 600 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
47% vepřové maso
47 %
14% hovězí maso
14 %
10% vepřové sádlo
10 %
žemle
pitná voda
bílé víno suché jakostní
6 %
koření a extrakty koření
mléko
sušená vaječná melanž
skopové střívko
Přídatné látky
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1101 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
22,0 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
8,6 g/100g
Sacharidy
7,1 g/100g
Z toho cukry
0,5 g/100g
Bílkoviny
9,8 g/100g
Sůl
1,60 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva smetanovorůžová, směs ve střívku homogenní.
Chuť po tepelné úpravě přiměřeně slaná, lehce kyselá po víně.
Vůně a chuť
Vůně jemná, lehce kyselá a kořeněná.
Víno na chuti patrné, na skusu výrobek křehký, šťavnatý.
Konzistence
Konzistence měkká, poddajná.
Nadstandardní parametry
Vyšší obsah masa, s vínem Müller-Thurgau.
Technologický postup
Ze všech druhů normovaných surovin a pomocných látek se vykutruje jemné pojivé dílo, které se naráží do skopových střívek v souvislém pramenu. Naražený výrobek se balí do plastových misek do OA. Ihned po zabalení se převeze do chladírny, kde teplota nepřesahuje +4°C.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Přípustné max. hodnoty soli a tuku, dle platné legislativy (nařízení evropského parlamentu (EU) dle č. 1169/2011).
Mikrobiologicky odpovídá nař. EP a Rady 2073/2005.
Uživatel
Schváleno
29.5.2024 12:30:52
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený