Výrobky

Grill & Fun Lahůdková vinná klobása

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-11-04-0456

Číslo výrobku

2019-11-04-0456/0630

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - masné polotovary

Charakteristika výrobku

Vinná klobása ve skopovém střívku v souvislém pramenu s vyšším obsahem masa, s vínem Müller-Thurgau. Hmotnost cca 600g, baleno v ochranné atmosféře.

Společnost

Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 499, 391 11 Planá nad Lužnicí

Definice balení

EAN

288222

Balení

Typ: PET průzračná miska, velikost: 600 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

47% vepřové maso

47 %

14% hovězí maso

14 %

10% vepřové sádlo

10 %

žemle

pitná voda

bílé víno suché jakostní

6 %

koření a extrakty koření

mléko

sušená vaječná melanž

skopové střívko

Přídatné látky

Alergeny

1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1101 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

22,0 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

8,6 g/100g

Sacharidy

7,1 g/100g

Z toho cukry

0,5 g/100g

Bílkoviny

9,8 g/100g

Sůl

1,60 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva smetanovorůžová, směs ve střívku homogenní. 

Chuť po tepelné úpravě přiměřeně slaná, lehce kyselá po víně. 

Vůně a chuť

Vůně jemná, lehce kyselá a kořeněná.

Víno na chuti patrné, na skusu výrobek křehký, šťavnatý.

Konzistence

Konzistence měkká, poddajná.

Nadstandardní parametry

Vyšší obsah masa, s vínem Müller-Thurgau.

Technologický postup

Ze všech druhů normovaných surovin a pomocných látek se vykutruje jemné pojivé dílo, které se naráží do skopových střívek v souvislém pramenu. Naražený výrobek se balí do plastových misek do OA. Ihned po zabalení se převeze do chladírny, kde teplota nepřesahuje +4°C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Přípustné max. hodnoty soli a tuku, dle platné legislativy (nařízení evropského parlamentu (EU) dle č. 1169/2011).

Mikrobiologicky odpovídá nař. EP a Rady 2073/2005.

Uživatel

Schváleno

29.5.2024 12:30:52

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený