Zámecká šunka, zauzená (BILLA, Vocílka)
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-01-0068
Číslo výrobku
2016-08-01-0068/2084
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Výrobek tvarovaný ve formě z celých kusů šálů kýty. Povrch výrobku je tmavě hnědý, na řezu barva svaloviny. Baleno do ochranné atmosféry. Spodní folie transparentní tvrdá (vytvarovaná vanička), překrytá vrchní folií s červenými okraji. Na vrchní folii se nachází pohledová etiketa.
Společnost
Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Skyřická 1, 434 01 Most
Definice balení
EAN
8594011334800
Balení
Typ: ochranná atmosféra, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřová kýta
92 %
pitná voda
jedlá sůl
cukr
extrakty koření
Přídatné látky
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
Energetická hodnota výrobku
477 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
3,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
1,3 g/100g
Sacharidy
<0,5 g/100g
Z toho cukry
<0,5 g/100g
Bílkoviny
20 g/100g
Sůl
2,3 g/100g
Senzorické požadavky
Vůně a chuť
Vůně výrobku po kouři, chuť je výrazná po zauzení.
Nadstandardní parametry
Specialita tvarovaná ve formě z celých kusů šálů kýty. Šunka nejvyšší jakosti. Výrobek je vyroben z české suroviny, s logem Česká potravina na etiketě.
Technologický postup
Šály vepřové kýty jsou nastříknuty lákem s kořením, vymasírovány, a formovány ve formách. Po tepelném opracování a zauzení je výrobek vychlazen a zabalen do transparentní folie. Následně výrobek prochází procesem pasterizace. Cílem je zachovat senzorické vlastnosti výrobku, prodloužit trvanlivost a zabezpečit zdravotní nezávadnost.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
obsah ČSB minimálně 16 %. Obsah soli do 3,6 %, obsah tuku do 5 %. Mikrobiologicky odpovídá Nař. EP a Rady 2073/2005.
Uživatel
Schváleno
6.6.2024 08:16:55
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený