Výrobky

Vocílkova klobása

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/2083

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Výrobek klobásovitého typu, z jemné spojky a hrubozrné vložky. Barva klobás je načervenalá, povrch lesklý, lehce vysušený s mírně vystupující mozaikou. Baleno do ochranné atmosféry. Spodní folie transparentní tvrdá (vytvarovaná vanička), překrytá vrchní folií s červenými okraji. Na vrchní folii se nachází pohledová etiketa. Hmotnost balení 300g

Společnost

Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Skyřická 1, 434 01 Most

Definice balení

EAN

8590345402734

Balení

Typ: ochranná atmosféra, velikost: 300 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

85 %

pitná voda

vepřové střívko

jedlá sůl

koření

dextróza

extrakty koření

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 451 - Trifosforečnany

Energetická hodnota výrobku

1135 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

24 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

8,3 g/100g

Sacharidy

2,1 g/100g

Z toho cukry

<0,1 g/100g

Bílkoviny

13 g/100g

Sůl

2,1 g/100g

Senzorické požadavky

Vůně a chuť

Klobása s příjemnou vůní a dochutí po použitém koření.

Nadstandardní parametry

Bez lepku, bez glutamátů, v přírodním střívku. Výrobek je vyroben z české suroviny, s logem Česká potravina na etiketě.

Technologický postup

Vepřové maso je vykutrováno spolu s kořením, a naraženo do vepřových střívek. Následuje tepelné opracování, zchlazení, a zabalení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah soli do 3 %, obsah tuku do 29 %. Mikrobiologicky odpovídá Nař. EP a Rady 2073/2005.

Uživatel

Schváleno

6.6.2024 08:21:23

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Vocílkova klobása (15.3.2020 18:04:56)