Vocílkova klobása
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/2083
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Výrobek klobásovitého typu, z jemné spojky a hrubozrné vložky. Barva klobás je načervenalá, povrch lesklý, lehce vysušený s mírně vystupující mozaikou. Baleno do ochranné atmosféry. Spodní folie transparentní tvrdá (vytvarovaná vanička), překrytá vrchní folií s červenými okraji. Na vrchní folii se nachází pohledová etiketa. Hmotnost balení 300g
Společnost
Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Skyřická 1, 434 01 Most
Definice balení
EAN
8590345402734
Balení
Typ: ochranná atmosféra, velikost: 300 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
85 %
pitná voda
vepřové střívko
jedlá sůl
koření
dextróza
extrakty koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
Energetická hodnota výrobku
1135 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
24 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
8,3 g/100g
Sacharidy
2,1 g/100g
Z toho cukry
<0,1 g/100g
Bílkoviny
13 g/100g
Sůl
2,1 g/100g
Senzorické požadavky
Vůně a chuť
Klobása s příjemnou vůní a dochutí po použitém koření.
Nadstandardní parametry
Bez lepku, bez glutamátů, v přírodním střívku. Výrobek je vyroben z české suroviny, s logem Česká potravina na etiketě.
Technologický postup
Vepřové maso je vykutrováno spolu s kořením, a naraženo do vepřových střívek. Následuje tepelné opracování, zchlazení, a zabalení.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah soli do 3 %, obsah tuku do 29 %. Mikrobiologicky odpovídá Nař. EP a Rady 2073/2005.
Uživatel
Schváleno
6.6.2024 08:21:23
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený