Vepřová pečeně bez kosti - plátky 500G
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-02-21-0420
Číslo výrobku
2019-02-21-0420/1444
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku
Výchozí surovina původem z České republiky. Vepřové výsekové maso bez krevních sraženin, podlitin, kostní tříště, třásní masa, krvavých částí v místě vpichu, hlubokých zářezů (podle ČSN 576540). Maso PSE se nepřipouští ke zpracování. Maso pečlivě očištěné bez zbytků chrupavek a tuhých vazivových tkání. Pečeně od krku oddělena rovným řezem mezi šestým a sedmým žebrem. Vepřová pečeně bez kosti, bez tukového krytí (odstraněn na blánu). Krční část přecházející z krkovice je odstraněna. Hlavní sval zarovnán hladkými řezy, bez zbytků chrupavek, bez mezižeberní svaloviny, bez řetízku. Průměrná hmotnost plátku (kusu) - cca 100 g. V balení počet plátků (kusů) 4 až 5.
Společnost
Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 499, 391 11 Planá nad Lužnicí
Definice balení
EAN
8594013323598
Balení
Typ: Baleno v PP transparentní misce, rozměry 227x178x50 mm, překryté transparentní folií v ochranné atmo, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřová pečeně bez kosti - plátky
100 %
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva odpovídající čerstvému vepřovému masu - masově červená. Bez barevných změn.
Vůně a chuť
Charakteristická vůně pro čerstvém vepřovém mase, bez jakýchkoli cizích pachů a pachových příměsí. Chuť typická pro daný druh masa, bez cizích příchutí, výrobek nesmí vykazovat pachuť po narušené surovině.
Konzistence
Konzistence pružná, typická pro vepřové maso.
Nadstandardní parametry
Maso výhradně z českých chovů, zvířata poražena a zpracována v Provozovně Planá n. Lužnicí. Omračování pomocí CO2 a paření ve visu – oba technologické kroky mají vliv na kvalitu masa.
Technologický postup
Vychlazená surovina se ručně opracuje a začistí od třásní masa. Z výchozí suroviny se nařežou porce vepřové pečeně o tloušťce cca 1,5 cm.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Maso výhradně z českých chovů, zvířata poražena a zpracována v Provozovně Planá n. Lužnicí. Omračování pomocí CO2 a paření ve visu – oba technologické kroky mají vliv na kvalitu masa.
Uživatel
Schváleno
3.6.2024 10:57:23
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený