Výrobky

Vepřová pečeně bez kosti - plátky 500G

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-02-21-0420

Číslo výrobku

2019-02-21-0420/1444

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso

Charakteristika výrobku

Výchozí surovina původem z České republiky. Vepřové výsekové maso bez krevních sraženin, podlitin, kostní tříště, třásní masa, krvavých částí v místě vpichu, hlubokých zářezů (podle ČSN 576540). Maso PSE se nepřipouští ke zpracování. Maso pečlivě očištěné bez zbytků chrupavek a tuhých vazivových tkání. Pečeně od krku oddělena rovným řezem mezi šestým a sedmým žebrem. Vepřová pečeně bez kosti, bez tukového krytí (odstraněn na blánu). Krční část přecházející z krkovice je odstraněna. Hlavní sval zarovnán hladkými řezy, bez zbytků chrupavek, bez mezižeberní svaloviny, bez řetízku. Průměrná hmotnost plátku (kusu) - cca 100 g. V balení počet plátků (kusů) 4 až 5.

Společnost

Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 499, 391 11 Planá nad Lužnicí

Definice balení

EAN

8594013323598

Balení

Typ: Baleno v PP transparentní misce, rozměry 227x178x50 mm, překryté transparentní folií v ochranné atmo, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřová pečeně bez kosti - plátky

100 %

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva odpovídající čerstvému vepřovému masu - masově červená. Bez barevných změn.

Vůně a chuť

Charakteristická vůně pro čerstvém vepřovém mase, bez jakýchkoli cizích pachů a pachových příměsí. Chuť typická pro daný druh masa, bez cizích příchutí, výrobek nesmí vykazovat pachuť po narušené surovině.

Konzistence

Konzistence pružná, typická pro vepřové maso.

Nadstandardní parametry

Maso výhradně z českých chovů, zvířata poražena a zpracována v Provozovně Planá n. Lužnicí. Omračování pomocí CO2 a paření ve visu – oba technologické kroky mají vliv na kvalitu masa.

Technologický postup

Vychlazená surovina se ručně opracuje a začistí od třásní masa. Z výchozí suroviny se nařežou porce vepřové pečeně o tloušťce cca 1,5 cm.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Maso výhradně z českých chovů, zvířata poražena a zpracována v Provozovně Planá n. Lužnicí. Omračování pomocí CO2 a paření ve visu – oba technologické kroky mají vliv na kvalitu masa.

Uživatel

Schváleno

3.6.2024 10:57:23

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený

Obrázky

Historie

Vepřová pečeně bez kosti - plátky 500G (12.3.2019 05:49:38)