Vepřové kostky na guláš 600g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-02-21-0420
Číslo výrobku
2019-02-21-0420/1445
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku
Výchozí surovina původem z České republiky. Vepřové výsekové maso bez krevních sraženin, podlitin, kostní tříště, třásní masa, krvavých částí v místě vpichu, hlubokých zářezů (podle ČSN 576540). Maso PSE se nepřipouští ke zpracování. Maso pečlivě očištěné bez zbytků chrupavek a tuhých vazivových tkání. Vepřová plec bez kosti, kolena a kůže. Pečlivě vykostěná, bez zářezů a třásní masa, tuk odstraněn. Je povoleno použít i maso z vepřové kýty bez kosti. Vepřová kýta bez kosti a kolena, pečlivě vykostěná, bez zářezů a třásní masa, povrchový a mezisvalový tuk odstraněn. Kostky 3,5 x 3,5 x 3,5 cm. Tolerance +/- 0,5 cm. Kostky mimo toleranci mohou tvořit max. 20 % z hmotnosti balení. Tukové krytí - mírný výskyt.
Společnost
Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 499, 391 11 Planá nad Lužnicí
Definice balení
EAN
8594013323604
Balení
Typ: Baleno v PP transparentní misce, rozměry 227x178x50 mm, překryté transparentní folií v ochranné atmo, velikost: 600 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřová plec - kostky
100 %
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva odpovídající čerstvému vepřovému masu - masově červená. Bez barevných změn.
Vůně a chuť
Chuť typická pro daný druh masa, bez cizích příchutí, výrobek nesmí vykazovat pachuť po narušené surovině. Charakteristická vůně pro čerstvém vepřovém mase, bez jakýchkoli cizích pachů a pachových příměsí.
Konzistence
Konzistence pružná, typická pro vepřové maso.
Nadstandardní parametry
Maso výhradně z českých chovů, zvířata poražena a zpracována v Provozovně Planá n. Lužnicí. Omračování pomocí CO2 a paření ve visu – oba technologické kroky mají vliv na kvalitu masa.
Technologický postup
Vychlazená surovina se ručně opracuje, zbaví třásní masa, případných částí tuku a porcuje se na ucelené porce. Bez tukového krytí. Balí se do PP misek do ochranné atmosféry O2 a CO2.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Teplota masa do +4°C. Mikrobiologicky odpovídá interním kriteriím firmy, ketré vychází ze zrušené národní vyhlášky 132/2004 v parametrech Clostridium perfringens, Koliformní bakterie, Koagulázopozitivní stafylokoky, Bacillus cereus.
Uživatel
Schváleno
3.6.2024 10:57:14
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený