Výrobky

Klobása s paprikou na gril tenká

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0076

Číslo výrobku

2016-08-08-0076/2113

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované

Charakteristika výrobku

Grilovací klobásy ve skopovém střívku s vysokým obsahem masa a min. podílem vody, výrazněji kořeněná. Hmotnost 500g (12 ks v balení) a balené v ochranné atmosféře.

Společnost

Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 499, 391 11 Planá nad Lužnicí

Definice balení

EAN

4056489196013

Balení

Typ: PET černá miska, transparentní fólie, ochranná atmosféra, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

94 %

pitná voda

jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)

bramborový škrob

koření a extrakty koření

paprika

0.7 %

rostlinné extrakty (česnek, paprika)

glukózový sirup

kvasnicový extrakt

ocet

skopové střívko

Přídatné látky

E 300 - Kyselina askorbová

Energetická hodnota výrobku

906 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

16,0 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

6,4 g/100g

Sacharidy

1,0 g/100g

Bílkoviny

17,0 g/100g

Sůl

1,5 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám (patrné částice použitého koření). Povrch suchý. Barva světle oranžová s patrnými body po použitém koření

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, výrazněji kořeněná. Vůně jemná, po použitém koření.

Konzistence

Konzistence poloměkká, jemně vláknitá.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, bez lepku, bez glutamátů, bez použití SOM.

Technologický postup

Maso a ostatní přísady dle normy vysypeme do řezačky, promícháme a utočíme přes desku o zrnitosti 4mm. Dílo chladíme na předepsanou teplotu. Takto připravené dílo narážíme do skopových střev 20/22 a přetáčíme na jednotlivé porce. Skopová střeva předmáčíme, aby byla měkká a poddajná. Naraženou klobásu balíme do PET misek.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Teplota 0 až +4°C. Obsah soli do 2 %, obsah tuku do 20 %. Mikrobiologicky odpovídá nař. EP a R 2073/2005.

Uživatel

Schváleno

13.6.2024 13:03:13

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Klobása s paprikou na gril tenká (24.3.2020 07:29:00)