Klobása s paprikou na gril tenká
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0076
Číslo výrobku
2016-08-08-0076/2113
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku
Grilovací klobásy ve skopovém střívku s vysokým obsahem masa a min. podílem vody, výrazněji kořeněná. Hmotnost 500g (12 ks v balení) a balené v ochranné atmosféře.
Společnost
Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 499, 391 11 Planá nad Lužnicí
Definice balení
EAN
4056489196013
Balení
Typ: PET černá miska, transparentní fólie, ochranná atmosféra, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
94 %
pitná voda
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
bramborový škrob
koření a extrakty koření
paprika
0.7 %
rostlinné extrakty (česnek, paprika)
glukózový sirup
kvasnicový extrakt
ocet
skopové střívko
Přídatné látky
E 300 - Kyselina askorbová
Energetická hodnota výrobku
906 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
16,0 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
6,4 g/100g
Sacharidy
1,0 g/100g
Bílkoviny
17,0 g/100g
Sůl
1,5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám (patrné částice použitého koření). Povrch suchý. Barva světle oranžová s patrnými body po použitém koření
Vůně a chuť
Chuť přiměřeně slaná, výrazněji kořeněná. Vůně jemná, po použitém koření.
Konzistence
Konzistence poloměkká, jemně vláknitá.
Nadstandardní parametry
Vysoký obsah masa, bez lepku, bez glutamátů, bez použití SOM.
Technologický postup
Maso a ostatní přísady dle normy vysypeme do řezačky, promícháme a utočíme přes desku o zrnitosti 4mm. Dílo chladíme na předepsanou teplotu. Takto připravené dílo narážíme do skopových střev 20/22 a přetáčíme na jednotlivé porce. Skopová střeva předmáčíme, aby byla měkká a poddajná. Naraženou klobásu balíme do PET misek.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Teplota 0 až +4°C. Obsah soli do 2 %, obsah tuku do 20 %. Mikrobiologicky odpovídá nař. EP a R 2073/2005.
Uživatel
Schváleno
13.6.2024 13:03:13
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený