Výrobky

Jihočeský Nature bílý jogurt bez laktózy 150 g

Číslo cechovní normy

2016-02-2-0099

Číslo výrobku

2016-02-2-0099/0690

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - jogurt - bílý

Charakteristika výrobku

 bílý jogurt bez laktózy

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jiráskovo předměstí 638 377 01 Jindřichův Hra­dec - Jindřichův Hradec III

Definice balení

EAN

8593803121611

Balení

Typ: plastový kelímek uzavřen hliníkovým víčkem, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

mléko

sušené mléko

jogurtové kultury

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

336 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

3 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

2 g/100g

Sacharidy

7 g/100g

Z toho cukry

7 g/100g

Bílkoviny

6 g/100g

Sůl

0,1 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva: přirozeně bílá až nažloutlá po mléce

Vůně a chuť

chuť a vůně: příjemně nakyslá, jogurtová, čistá vůně po použité kultuře

Konzistence

jemně krémová, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“

jogurt neobsahuje škrob, želatinu, zahušťující látky

mléko není nahrazeno nemléčnou složkou

neobsahuje konzervační látky, barviva, aromatické látky

četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 107 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku

vyrobeno v ČR, odpovídá definici Česká potravina

Technologický postup

Příprava mléka ( pasterace) → přídavek jogurtové kultury a enzymu laktáza → fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách → plnění do obalů → vychlazení → skladování před expedicí;Laktóza byla šetrným způsobem rozložena na glukózu a galaktózu. Enzym laktáza je v konečném výrobku inaktivován.  

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

tuk 3 g na 100 g

laktóza méně než 0,01 g/100 g

Uživatel

Schváleno

13.6.2024 12:34:59

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Jihočeský Nature bílý jogurt bez laktózy 150 g (3.4.2023 09:34:59)

Jihočeský Nature bílý jogurt s nízkým obsahem laktózy 150 g (2.5.2022 09:40:16)

Jihočeský Nature bílý jogurt s nízkým obsahem laktózy 150 g (12.11.2017 12:21:39)