Jihočeská zakysaná smetana 11 %
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-06-28-0394
Číslo výrobku
2016-09-06-0128/0629
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - kysaná nebo zakysaná smetana
Charakteristika výrobku
kysaná smetana
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jiráskovo předměstí 638 377 01 Jindřichův Hradec - Jindřichův Hradec III
Definice balení
EAN
8593803141329
Balení
Typ: plastový kelímek, velikost: 180 g
Způsob distribuce výrobku
prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce
Složení
smetana
smetanová kultura
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
534 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
11 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
7,3 g/100g
Sacharidy
4,4 g/100g
Z toho cukry
4,4 g/100g
Bílkoviny
3,1 g/100g
Sůl
0,1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
bílá až smetanově bílá
Vůně a chuť
jemně mléčně kyselá, bez cizích příchutí a pachů
Konzistence
jemně krémovitá, hladká přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka, mírné uvolnění syrovátky není na závadu
Nadstandardní parametry
- surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko
- vyrobeno v České republice;
- odpovídá definici "Česká potravina"
- bez tepelného ošetření finálního produktu
- požadované konzistence je dosaženo výhradně pomocí speciální smetanové kultury
Technologický postup
Příprava smetany ( pasterace a vychlazení před fermentací) → přídavek smetanové kultury→fermentace v řízených podmínkách→úprava konzistence homogenizací→plnění do obalů→skladování před expedicí
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
tuk min. 11 %
Uživatel
Schváleno
13.6.2024 12:34:53
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Schválený
Obrázky
Historie
Jihočeská zakysaná smetana 11 % (29.5.2024 11:01:09)