Jihočeská zakysaná smetana 18 %
Číslo cechovní normy
2016-09-06-0128
Číslo výrobku
2016-09-06-0128/0634
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - kysaná nebo zakysaná smetana
Charakteristika výrobku
Jihočeská zakysaná smetana 18 %.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jiráskovo předměstí 638 377 01 Jindřichův Hradec - Jindřichův Hradec III
Definice balení
EAN
8593803141343
Balení
Typ: PE kelímek/ALU víčko, velikost: 180 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
smetana
smetanová kultura
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
780 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
18 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
12 g/100g
Sacharidy
3,8 g/100g
Z toho cukry
3,8 g/100g
Bílkoviny
2,9 g/100g
Sůl
0,1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Bílá až smetanově bílá.
Vůně a chuť
Jemně mléčně kyselá, bez cizích příchutí a pachů.
Konzistence
Jemně krémovitá, hladká přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka, mírné uvolnění syrovátky není na závadu.
Nadstandardní parametry
Surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko.
Bez tepelného ošetření finálního produktu.
Smetana neobsahuje žádné přídatné látky, škroby, želatinu ani přidané mléčné bílkoviny. Požadované konzistence je dosaženo výhradně pomocí speciální smetanové kultury.
Odpovídá definici "Česká potravina".
Vyrobeno v České republice.
Technologický postup
Příprava smetany (pasterace a vychlazení před fermentací) → přídavek smetanové kultury → fermentace v řízených podmínkách → úprava konzistence homogenizací → plnění do obalů → skladování před expedicí.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku 18 %.
Uživatel
Schváleno
13.6.2024 12:34:34
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Schválený