Gouda 48 %
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-09-05-0443
Číslo výrobku
2019-09-05-0443/2197
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - polotvrdý
Charakteristika výrobku
Přírodní polotvrdý sýr
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí
Definice balení
EAN
8593803328423, 296380
Balení
Typ: Gouda bílá 48% - plastová vanička o hmotnosti 100 g, velikost: 100 g
Typ: Gouda 48% - plastový sáček - výkroj cca 3 kg, velikost: 3 kg
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1441 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
27 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
18 g/100g
Sacharidy
1 g/100g
Z toho cukry
1 g/100g
Bílkoviny
25 g/100g
Sůl
1,3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva: jemně žlutá
Vůně a chuť
čistá, mléčná, jemně nakyslá, bez cizích příchutí a pachů.
Konzistence
celistvá, pružná, připouští se menší počet ok bez trhlinek.
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“; Obsah tuku v sušině min. 48 %; Minimální doba zrání 4 týdny při řízené teplotě.
Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".
Vyrobeno v České republice.
Technologický postup
Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → lisování → solení → zrání → balení → expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Tuk v sušině min. 48 %
Uživatel
Schváleno
26.6.2024 13:53:46
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Regionální potravina
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Schválený
Historie
Gouda 48 % (22.5.2024 13:32:03)
Gouda 48 % (20.5.2024 14:41:03)