Výrobky

Tvaroh jemný

Číslo cechovní normy

2022-07-13-0539

Číslo výrobku

2016-09-06-0147/0454

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tvaroh - nízko tučný nebo jemný

Společnost

Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
Jihlava, 586 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Moravia Lacto a.s. Jiráskova 2430/94, Jihlava 58601

Definice balení

EAN

8594006320252

Balení

Typ: hliníková fólie, velikost: 250 g

Způsob distribuce výrobku

distribuce na euro paletách za dodržení teploty od +2°C do +8°C

Složení

mléko

mlékařské kultury

syřidlo

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

443 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva – přirozené mléčně bílé až nažloutlé barvy

Vůně a chuť

příjemně mléčně nakyslá, čistá, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

jemná, stejnorodá, případně mírně hrudkovitá, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

Surovina odpovídá ČCN "Syrové kravské mléko"; Sušina u tvarohu jemného je více než 22%;

Technologický postup

pasterace a příprava mléčné směsi- přídavek kultury a částečné prokysání směsi- přídavek syřidla promíchání- srážení směsi, krájení sraženiny- možná termizace - oddělení sraženiny a syrovátky klasicky přes tvarožníky či odstředivkovým procesem či separací ultrafiltrací- případná standardizace tučnosti tvarohu smetanou - naplnění do spotřebitelského obalu- vychlazení- skladování v chladu před expedicí

Uživatel

Schváleno

7.8.2024 10:46:31

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Tvaroh jemný (30.5.2017 12:55:06)