Tvaroh jemný
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2022-07-13-0539
Číslo výrobku
2016-09-06-0147/0454
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Tvaroh - nízko tučný nebo jemný
Společnost
Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
Jihlava, 586 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Moravia Lacto a.s. Jiráskova 2430/94, Jihlava 58601
Definice balení
EAN
8594006320252
Balení
Typ: hliníková fólie, velikost: 250 g
Způsob distribuce výrobku
distribuce na euro paletách za dodržení teploty od +2°C do +8°C
Složení
mléko
mlékařské kultury
syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
443 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva – přirozené mléčně bílé až nažloutlé barvy
Vůně a chuť
příjemně mléčně nakyslá, čistá, bez cizích příchutí a pachů
Konzistence
jemná, stejnorodá, případně mírně hrudkovitá, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu
Nadstandardní parametry
Surovina odpovídá ČCN "Syrové kravské mléko"; Sušina u tvarohu jemného je více než 22%;
Technologický postup
pasterace a příprava mléčné směsi- přídavek kultury a částečné prokysání směsi- přídavek syřidla promíchání- srážení směsi, krájení sraženiny- možná termizace - oddělení sraženiny a syrovátky klasicky přes tvarožníky či odstředivkovým procesem či separací ultrafiltrací- případná standardizace tučnosti tvarohu smetanou - naplnění do spotřebitelského obalu- vychlazení- skladování v chladu před expedicí
Uživatel
Schváleno
7.8.2024 10:46:31
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený