Vepřová půlka s kůží bez plstního sádla, přední nohy, hlavy, laloku, drobů a paždíku
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-02-21-0420
Číslo výrobku
2019-02-21-0420/2554
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku
Vepřová půlka s kůží, bez plstního sádla, bez přední nohy, hlavy, laloku, drobů a paždíku. Půlící řez je veden středem páteře, míšním kanálem, mícha je z míšního kanálu odstraněna i s tukem a úlomky kostí. Rozpůlení hrudní kosti je vedeno v chrupavčité části napojení žeber na hrudní kost, nemusí být vedeno středem. Půlky jsou celé kryté kůží, zbavené krvavého místa vpichu. Povrch půlky nesmí být znečištěn, je bez krevních podlitin a zářezů
Společnost
ZEA Rychnovsko a.s.
Javornice 354
Javornice, 51711
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Dlouhá Ves 103, 516 01 Rychnov nad Kněžnou
Definice balení
Balení
Typ: maso ve visu - kusový prodej, velikost: 50 kg
Způsob distribuce výrobku
přímý prodej
Složení
vepřové maso
100 %
Senzorické požadavky
Technologický postup
K výrobě se používá vyhlazené maso (půlka) hygienicky ošetřené uznané podle předpisů za poživatelné (zdravotně nezávadné). Vepřové půlky nesmějí obsahovat zbytky vnitřností a sraženin krve, musí být zbaveny úlomků kostí, nesmějí být znečištěny nebo jinak smyslově poškozeny. Maso kanců, řezanců, prasnic a zakrslíků nesmí být pro výrobu vepřové půlky použito.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
skladovací podmínky: 0-4 °C CPM 10 na 6, E.Coli 10 na 3, Salmonella spp. negat/25, Listeria monocytosegenes negat/25, Campylobacter negat/25, Yersinia enterocolitica negat/25, RIL negat.
Uživatel
Schváleno
29.7.2024 14:36:55
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený