Syrové kravské mléko
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-18-0127
Číslo výrobku
2016-03-18-0127/2553
Charakteristika výrobku
Čerstvé nadojené syrové kravské mléko. Mléko, které se prodává, pochází výhradně z produkce společnosti ZEA Rychnovsko a.s. Přímý prodej z farmy do přinesených plastových nebo skleněných lahví a nádob, velikost balení 1l, 1,5 l a 2 l.
Společnost
ZEA Rychnovsko a.s.
Javornice 354
Javornice, 51711
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Dlouhá Ves 103, 516 01 Rychnov nad Kněžnou
Definice balení
Balení
Typ: plastové a skleněné lahve, velikost: 1 l
Způsob distribuce výrobku
mlékomaty
Složení
kravské mléko
100 %
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva: bílá, popř. s lehce nažloutlým odstínem Vzhled: stejnorodá tekutina bez usazenin, vloček a hrubých nečistot
Vůně a chuť
Mléčná, bez jiných příchutí a pachů
Konzistence
Bez usazenin, nečistot
Nadstandardní parametry
• Počet somatických buněk (PSB) v mléce maximálně 300 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 3 (tři) měsíce; • Celkový počet mikroorganismů v mléce (CPM) maximálně 50 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 2 (dva) měsíce; • bílkoviny nejméně 32 g/l; • mléčný tuk nejméně 35 g/l.
Technologický postup
Nadojené mléko je čisté, neporušené, bez cizích příměsí a inhibičních látek, ne starší jak 45 hodin po nadojení, uchovávané při teplotách 4 - 8 °C. Z mléka není před ošetřením mlékárnou nic odebráno a nic přidáno. Mléko neobsahuje inhibiční látky (např. rezidua antibiotik používaných při léčbě dojnic) v množstvích přesahujících maximální povolené reziduální limity, a to ani v případě odběru individuálního vzorku od dojnice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Tuk: 3,6-4,2% Bílkoviny: 3,3-3,6% Laktóza: 4,7-5%
Uživatel
Schváleno
29.7.2024 14:36:36
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený