Výrobky

Syrové kravské mléko

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-18-0127

Číslo výrobku

2016-03-18-0127/2553

Charakteristika výrobku

Čerstvé nadojené syrové kravské mléko. Mléko, které se prodává, pochází výhradně z produkce společnosti ZEA Rychnovsko a.s. Přímý prodej z farmy do přinesených plastových nebo skleněných lahví a nádob, velikost balení 1l, 1,5 l a 2 l.

Společnost

ZEA Rychnovsko a.s.
Javornice 354
Javornice, 51711
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Dlouhá Ves 103, 516 01 Rychnov nad Kněžnou

Definice balení

Balení

Typ: plastové a skleněné lahve, velikost: 1 l

Způsob distribuce výrobku

mlékomaty

Složení

kravské mléko

100 %

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva: bílá, popř. s lehce nažloutlým odstínem Vzhled: stejnorodá tekutina bez usazenin, vloček a hrubých nečistot

Vůně a chuť

Mléčná, bez jiných příchutí a pachů

Konzistence

Bez usazenin, nečistot

Nadstandardní parametry

• Počet somatických buněk (PSB) v mléce maximálně 300 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 3 (tři) měsíce; • Celkový počet mikroorganismů v mléce (CPM) maximálně 50 000 v 1 ml při klouzavém geometrickém průměru za 2 (dva) měsíce; • bílkoviny nejméně 32 g/l; • mléčný tuk nejméně 35 g/l.

Technologický postup

Nadojené mléko je čisté, neporušené, bez cizích příměsí a inhibičních látek, ne starší jak 45 hodin po nadojení, uchovávané při teplotách 4 - 8 °C. Z mléka není před ošetřením mlékárnou nic odebráno a nic přidáno. Mléko neobsahuje inhibiční látky (např. rezidua antibiotik používaných při léčbě dojnic) v množstvích přesahujících maximální povolené reziduální limity, a to ani v případě odběru individuálního vzorku od dojnice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Tuk: 3,6-4,2% Bílkoviny: 3,3-3,6% Laktóza: 4,7-5%

Uživatel

Schváleno

29.7.2024 14:36:36

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Syrové kravské mléko (16.3.2021 05:41:40)