Výrobky

Farmářské kuřecí prsní řízky

Číslo cechovní normy

2016-10-21-0167

Číslo výrobku

2016-10-21-0167/1331

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - drůbeží maso

Charakteristika výrobku

Venkovský prsní řízek je prsní svalovina z kuřete s prodlouženou délkou výkrmu 38 až 40 dní. Chov probíhá v hale na hlubší podestýlce. Celý prsní sval vyjmutý z hrudní kosti bez kůže, rozdělen na dvě části. Prsní svalovina je dobře vyvinutá. Benefitem je nižší osázení kuřat na hale a výhradně rostlinné krmivo s vyšším podílem kukuřice. Kuřata jsou výhradně českého původu (líhnutí, výkrm, porážka i zpracování v ČR).

Společnost

RABBIT Trhový Štěpánov a.s.
Sokolská 302
Trhový Štěpánoc, 25763

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Biskupická 776, 569 43 Jevíčko; Nádražní 401, 257 63 Trhový Štěpánov

Definice balení

EAN

282410

Balení

Typ: Ochranná atmosféra, velikost: 800 g

Způsob distribuce výrobku

Maloobchod

Složení

Kuřecí prsní řízky, čerstvé, třída jakosti A

Energetická hodnota výrobku

446 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

2,3 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

0,85 g/100g

Sacharidy

0,1 g/100g

Bílkoviny

21,2 g/100g

Sůl

0,15 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Celý prsní sval vyjmutý z hrudní kosti bez kůže, rozdělen na dvě části. Prsní svalovina je dobře vyvinutá. Povrch je neporušen, dobře očištěn od peří, končetiny jsou bez zlomenin, krevních podlitin, pohmožděnin a otlaků. 

Vůně a chuť

Charakteristická vůně pro čerstvé kuřecí maso, bez jakýchkoliv cizích pachů a pachových příměsí. Po tepelné úpravě chuť kuřecího masa.

Konzistence

Pevná konzistence, na skusu příjemná šťavnatá. 

Nadstandardní parametry

Benefitem venkovských kuřat je delší doba výkrmu – 38 až 40 dní, chov v hale na hlubší podestýlce, nižší hustota osázení na hale, výhradně rostlinné krmivo s vyšším podílem kukuřice.

Technologický postup

Příjem drůbeže - porážení - kuchání - kontrola veterinárním dozorem - chlazení – porcování – kalibrace - balení a etiketování - kontrola detektorem kovů - předání do expedičních chladírenských skladů – chladírenské skladování - expedice chlazeného zboží

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Mikrobiologické požadavky odpovídají definicím v Nařízení komise (ES) 2073/2005. Produkt musí být v souladu s národní a Evropskou legislativou.

Výrobek neobsahuje a nebyl vyroben z geneticky modifikovaných organismů.

Výrobní proces pod veterinárním dohledem, kontrola detektorem kovů.

Uživatel

Schváleno

7.8.2024 09:43:25

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Farmářské kuřecí prsní řízky (15.12.2023 14:48:00)