Farmářská kuřecí stehna
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-10-21-0167
Číslo výrobku
2016-10-21-0167/1333
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - drůbeží maso
Charakteristika výrobku
Venkovské kuřecí stehno je partie stehenního a holenního svalstva s kostmi bez kostí pánevního oblouku s biskupem z hybrida Ross s prodlouženou délkou výkrmu 38 až 40 dní. Chov probíhá v hale na hlubší podestýlce. Povrch je neporušen, dobře očištěn od peří, končetiny jsou bez zlomenin. Benefitem venkovských kuřat je delší doba výkrmu – 38-40 dní, chov v hale na hlubší podestýlce, nižší hustota osázení na hale, výhradně rostlinné krmivo s vyšším podílem kukuřice. Kuřata jsou výhradně českého původu (líhnutí, výkrm, porážka i zpracování v ČR).
Společnost
RABBIT Trhový Štěpánov a.s.
Sokolská 302
Trhový Štěpánoc, 25763
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Biskupická 776, 569 43 Jevíčko; Nádražní 401, 257 63 Trhový Štěpánov
Definice balení
EAN
282409
Balení
Typ: Ochranná atmosféra, velikost: 800 g
Způsob distribuce výrobku
Maloobchod
Složení
Kuřecí stehna, čerstvá, třída jakosti A
Energetická hodnota výrobku
738 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
11,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
3,7 g/100g
Sacharidy
0,1 g/100g
Bílkoviny
18,4 g/100g
Sůl
0,19 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Venkovské kuřecí stehno je partie stehenního a holenního svalstva s kostmi bez kostí pánevního oblouku s biskupem. Povrch je neporušen, dobře očištěn od peří, končetiny jsou bez zlomenin, krevních podlitin, pohmožděnin a otlaků. Stehna jsou zmasilá.
Vůně a chuť
Charakteristická vůně pro čerstvé kuřecí maso, bez jakýchkoliv cizích pachů a pachových příměsí. Po tepelné úpravě chuť kuřecího masa.
Konzistence
Pevná konzistence, na skusu příjemná šťavnatá.
Nadstandardní parametry
Benefitem venkovských kuřat je delší doba výkrmu – 38 až 40 dní, chov v hale na hlubší podestýlce, nižší hustota osázení na hale, výhradně rostlinné krmivo s vyšším podílem kukuřice.
Technologický postup
Příjem drůbeže - porážení - kuchání - kontrola veterinárním dozorem - chlazení – porcování – kalibrace - balení a etiketování - kontrola detektorem kovů - předání do expedičních chladírenských skladů – chladírenské skladování - expedice chlazeného zboží
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Mikrobiologické požadavky odpovídají definicím v Nařízení komise (ES) 2073/2005. Produkt musí být v souladu s národní a Evropskou legislativou.
Výrobek neobsahuje a nebyl vyroben z geneticky modifikovaných organismů.
Výrobní proces pod veterinárním dohledem, kontrola detektorem kovů.
Uživatel
Schváleno
7.8.2024 09:43:36
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený