Výrobky

Farmářská kuřecí stehna

Číslo cechovní normy

2016-10-21-0167

Číslo výrobku

2016-10-21-0167/1333

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - drůbeží maso

Charakteristika výrobku

Venkovské kuřecí stehno je partie stehenního a holenního svalstva s kostmi bez kostí pánevního oblouku s biskupem z hybrida Ross s prodlouženou délkou výkrmu 38 až 40 dní. Chov probíhá v hale na hlubší podestýlce. Povrch je neporušen, dobře očištěn od peří, končetiny jsou bez zlomenin. Benefitem venkovských kuřat je delší doba výkrmu – 38-40 dní, chov v hale na hlubší podestýlce, nižší hustota osázení na hale, výhradně rostlinné krmivo s vyšším podílem kukuřice. Kuřata jsou výhradně českého původu (líhnutí, výkrm, porážka i zpracování v ČR).

Společnost

RABBIT Trhový Štěpánov a.s.
Sokolská 302
Trhový Štěpánoc, 25763

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Biskupická 776, 569 43 Jevíčko; Nádražní 401, 257 63 Trhový Štěpánov

Definice balení

EAN

282409

Balení

Typ: Ochranná atmosféra, velikost: 800 g

Způsob distribuce výrobku

Maloobchod

Složení

Kuřecí stehna, čerstvá, třída jakosti A

Energetická hodnota výrobku

738 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

11,5 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

3,7 g/100g

Sacharidy

0,1 g/100g

Bílkoviny

18,4 g/100g

Sůl

0,19 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Venkovské kuřecí stehno je partie stehenního a holenního svalstva s kostmi bez kostí pánevního oblouku s biskupem. Povrch je neporušen, dobře očištěn od peří, končetiny jsou bez zlomenin, krevních podlitin, pohmožděnin a otlaků. Stehna jsou zmasilá. 

Vůně a chuť

Charakteristická vůně pro čerstvé kuřecí maso, bez jakýchkoliv cizích pachů a pachových příměsí. Po tepelné úpravě chuť kuřecího masa.

Konzistence

Pevná konzistence, na skusu příjemná šťavnatá. 

Nadstandardní parametry

Benefitem venkovských kuřat je delší doba výkrmu – 38 až 40 dní, chov v hale na hlubší podestýlce, nižší hustota osázení na hale, výhradně rostlinné krmivo s vyšším podílem kukuřice.

Technologický postup

Příjem drůbeže - porážení - kuchání - kontrola veterinárním dozorem - chlazení – porcování – kalibrace - balení a etiketování - kontrola detektorem kovů - předání do expedičních chladírenských skladů – chladírenské skladování - expedice chlazeného zboží

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Mikrobiologické požadavky odpovídají definicím v Nařízení komise (ES) 2073/2005. Produkt musí být v souladu s národní a Evropskou legislativou.

Výrobek neobsahuje a nebyl vyroben z geneticky modifikovaných organismů.

Výrobní proces pod veterinárním dohledem, kontrola detektorem kovů.

Uživatel

Schváleno

7.8.2024 09:43:36

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Farmářská kuřecí stehna (15.12.2023 15:01:06)