Uherská klobása 500g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0078
Číslo výrobku
2016-08-08-0078/1044
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.
Společnost
Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
č.p.10, 588 56 Krahulčí
Definice balení
EAN
20672379
Balení
Typ: plastový obal z hlubokotažné folie, ochranná atmosféra, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
kořenící přípravek (dextróza, koření, maltodextrin, jedlá sůl, antioxidant:askorban sodný, aroma)
startovací kultura mikroorganismů
vepřové střívko
kouř z bukového dřeva
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 301 - Askorbát sodný
Energetická hodnota výrobku
2152 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
47 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
17 g/100g
Sacharidy
2,3 g/100g
Z toho cukry
1,2 g/100g
Bílkoviny
22 g/100g
Sůl
2,9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled – povrch je suchý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.
Vůně a chuť
Výrobek je přiměřeně slané a kořeněné chuti, případně příjemně kyselé chuti. Vůně aromatická po uzení.
Konzistence
Konzistence tužší, soudržná. Výrobek je na skusu hutný, bez patrných tuhých částí.
Nadstandardní parametry
1. Vysoký obsah masa, 2. Bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad, 3. Nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0 Na 100g výrobku bylo použito 140g masa
Technologický postup
Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, dělení a balení
Uživatel
Schváleno
7.8.2024 09:14:58
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený