Poličan krájený 100 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0063
Číslo výrobku
2016-03-22-0063/2107
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.
Společnost
Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
č.p.10, 588 56 Krahulčí
Definice balení
EAN
8594001784721
Balení
Typ: Plastový obal z hlubokotažné fólie, baleno v ochranné atmosféře, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
Maloobchod
Složení
Vepřové maso
Vepřové sádlo
Hovězí maso
Jedlá sůl
Koření
Dextróza
Startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
Konzervant E 250
Antioxidant E 301
Energetická hodnota výrobku
1784 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
37 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
14 g/100g
Sacharidy
2,4 g/100g
Z toho cukry
1,2 g/100g
Bílkoviny
22 g/100g
Sůl
2,9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý a hladký. Barva na řezu je růžově-červená. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 3 mm. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je tmavě červenohnědá.
Vůně a chuť
Vůně příjemná, aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři. Chuť mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná.
Konzistence
Na skusu je výrobek vláčný až křehký.
Nadstandardní parametry
· vysoký obsah masa,
· povinné zastoupení hovězího masa,
· obsah ČSB minimálně 16 %;
· obsah tuku maximálně 50 %;
· aktivita vody 0,93;
· bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad.
Technologický postup
Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, plátkování a balení
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Vyhovuje požadavkům dle platné legislativy
Uživatel
Schváleno
7.8.2024 09:13:44
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený