Pikok Pure Herkules krájený 100g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0064
Číslo výrobku
2016-03-22-0064/0766
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100g výrobku bylo použito 150g masa
Společnost
Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
č.p. 10, 588 56 Krahulčí
Definice balení
EAN
4056489909293
Balení
Typ: Plastový obal z hlubokotažné fólie, baleno v ochranné atmosféře, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
přírodní aroma
cukr
koření
glukozový sirup
startovací kultura mikroorganismů
prášek z červené řepy
kouř z bukového dřeva
Energetická hodnota výrobku
1875 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
39 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
14 g/100g
Sacharidy
2,4 g/100g
Z toho cukry
1,2 g/100g
Bílkoviny
23 g/100g
Sůl
3,4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý a hladký. Barva na řezu je růžově-červená. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 3 mm. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Barva je tmavě červenohnědá.
Vůně a chuť
Vůně příjemná, aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři. Chuť průměrně až výrazně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná.
Konzistence
Konzistence pružná až tuhá. Na skusu je výrobek vláčný až křehký.
Nadstandardní parametry
1. Vysoký obsah masa
2. Povinné zastoupení hovězího masa
3. ČSB minimálně 14 %
4. Obsah tuku maximálně 50 %
5. Aktivita vody maximálně 0,93
6. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad, E 120
7. Na 100g výrobku bylo použito 150g masa
Technologický postup
Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, plátkování a balení.
Uživatel
Schváleno
7.8.2024 09:12:40
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Procesní stav
Schválený