Paprikáš krájený 100g Vocílka
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0066
Číslo výrobku
2016-03-22-0066/1055
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.
Společnost
Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
č.p. 10, 588 56 Krahulčí
Definice balení
EAN
8594001788002
Balení
Typ: plastový obal z hlubokotažné folie, ochranná atmosféra, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
kořenící přípravek (paprika, koření, dextróza,askorban sodný)
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E 250 Dusitan sodný
E 301 Askorban sodný
Energetická hodnota výrobku
1821 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
38 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
14 g/100g
Sacharidy
2,4 g/100g
Z toho cukry
1,2 g/100g
Bílkoviny
22 g/100g
Sůl
2,9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování barva libových zrn na řezu výrobku je sytěji růžová až červená po použité paprice a k okrajům výrobku může být tmavší. Tuková zrna jsou světlá. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 5 mm. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Barva je červená až červenohnědá.
Vůně a chuť
Chuť průměrně až výrazně slaná a příjemně kyselá, výrazná po paprice. Vůně příjemná, aromatická a výrazně kořeněná.
Konzistence
Konzistence pružná až tuhá.Na skusu je výrobek vláčný až křehký.
Nadstandardní parametry
1. Vysoký obsah masa
2. Nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,8
3. Povinné zastoupení hovězího masa
4. Bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad
Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.
Technologický postup
Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, plátkování a balení
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Vyhovuje požadavkům dle platné legislativy.
Uživatel
Schváleno
7.8.2024 09:05:14
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený