Výrobky

Paprikáš krájený 100g Vocílka

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0066

Číslo výrobku

2016-03-22-0066/1055

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.

Společnost

Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
č.p. 10, 588 56 Krahulčí

Definice balení

EAN

8594001788002

Balení

Typ: plastový obal z hlubokotažné folie, ochranná atmosféra, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

vepřové sádlo

hovězí maso

jedlá sůl

kořenící přípravek (paprika, koření, dextróza,askorban sodný)

startovací kultura mikroorganismů

Přídatné látky

E 250 Dusitan sodný

E 301 Askorban sodný

Energetická hodnota výrobku

1821 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

38 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

14 g/100g

Sacharidy

2,4 g/100g

Z toho cukry

1,2 g/100g

Bílkoviny

22 g/100g

Sůl

2,9 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva libových zrn na řezu výrobku je sytěji růžová až červená po použité paprice a k okrajům výrobku může být tmavší. Tuková zrna jsou světlá. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 5 mm. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Barva je červená až červenohnědá.

Vůně a chuť

Chuť průměrně až výrazně slaná a příjemně kyselá, výrazná po paprice. Vůně příjemná, aromatická a výrazně kořeněná.

Konzistence

Konzistence pružná až tuhá.Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa

2. Nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,8

3. Povinné zastoupení hovězího masa

4. Bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad

Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.

Technologický postup

Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, plátkování a balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vyhovuje požadavkům dle platné legislativy.

Uživatel

Schváleno

7.8.2024 09:05:14

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Paprikáš krájený 100g Vocílka (8.8.2018 12:31:22)