Pšeničná mouka hladká
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-10-18-0454
Číslo výrobku
2019-10-18-0454/2266
Zařazení dle legislativy
Obiloviny a výrobky z nich - mlýnské obilné výrobky - mouka - hladká mouka
Společnost
Radka Pekárková
Rantířov 15
Rantířov, 58841
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Rantířov 15, Vyskytná nad Jihlavou 588 41
Definice balení
Balení
Typ: jutové pytle, velikost: 50 kg
Typ: papírové pytle, velikost: 10 kg
Typ: papírové pytle, velikost: 5 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod; vlastní prodejny
Složení
Pšeničná mouka
100 %
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1474 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
1,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,3 g/100g
Sacharidy
70 g/100g
Z toho cukry
3 g/100g
Bílkoviny
12 g/100g
Sůl
<0,01 g/100g
vláknina
3.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
jemný bílý prášek s nažloutlým odstínem
Vůně a chuť
typická moučná vůně, bez nepříjemného pachu, typická moučná chuť, bez nahořklé, nakyslé nebo cizí pachuti
Konzistence
jemný prášek
Nadstandardní parametry
bez přídatných látek /např. kyseliny askorbové/
Technologický postup
Zrno pšenice je před vlastním mletím číštěno na speciálních strojích, kde se odstraňují příměsi a nečistoty, zrno se kondicionuje a odstraňují se vrchní obalové části zrna.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky granulace: ČSN 56 05 12 – propad sítem 257 μm nejméně 96,0 %; – propad sítem 162 μm nejméně 75 %; ◾ číslo poklesu nejméně 180 s ČSN ISO 3093 Mikrobiologické požadavky vyhovují nařízení č. 2073/2005/ES Chemické požadavky vyhovují vyhláškám MZ 158/2004 Sb. rezidua pesticidů a nařízení č. 1881/2006 ES druhy kontaminujících a toxicky významných látek.
Uživatel
Schváleno
30.7.2024 16:07:17
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený