Krahulecká klobása cca 1 500 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/1058
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Obsah masa 94 %
Společnost
Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
č.p. 10, 588 56 Krahulčí
Definice balení
EAN
292853
Balení
Typ: plastový obal z hlubokotažné folie, ochranná atmosféra, cca 1500 g, velikost: 1500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
pitná voda
škrob
jedlá sůl
kořenící přípravek: stabilizátor E 451, jedlá sůl, česnek, antioxidant E 301, pepř, paprika, dextróza, extrakty koření)
česnek
vepřové střívko
Přídatné látky
E 250 Dusitan sodný
E 301 Askorban sodný
E 451 Trifosforečnany
Energetická hodnota výrobku
1498 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
32,4 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
9,5 g/100g
Sacharidy
4,4 g/100g
Z toho cukry
1,1 g/100g
Bílkoviny
13,1 g/100g
Sůl
2,4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Povrch výrobku světle hnědé barvy mírně vrásčitý, matný. Ojedinělé vzduchové dutinky pod obalem jsou přípustné. Pod obalem patrna zrna suroviny a použitého koření. Na řezu nepravidelná mozaika libových růžových a tučných bílých částí. Drobná zrnka měkkých kolagenních částí a jemná pórovitost jsou přípustné. V nářezu viditelné částečky použitého koření.
Vůně a chuť
Chuť přiměřeně slaná, výraznější po použitém koření, na skusu výrobek křehký.
Konzistence
Konzistence pevná, pružná, po ohřátí křehká.
Nadstandardní parametry
1. Vysoký obsah masa 94 %
2. Přírodní střívko
3. Bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinových přísad
Technologický postup
Část normovaného masa vložíme do kutru, usekáme na hrubší kousky. Přidáme pomocné normované přísady a vykutrujeme na jemné pojivé dílo, do něhož usekáme zbývající část normovaného masa na velikost zrna cca 8 mm. Dílo se naplní do vepřových střev a ihned na stroji se oddělují jednotlivé kusy přetočením obalu dle požadované hmotnosti. Výrobek více zaudíme a tepelně opracujeme tak, aby ve všech částech výrobku bylo dosaženo tepel. Účinku odpovídajícímu působení teploty 70°C po dobu minimálně 10 minut.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Vyhovuje požadavkům dle platné legislativy.
Uživatel
Schváleno
7.8.2024 08:44:23
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený