Výrobky

Krahulecká klobása cca 1 500 g

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/1058

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Obsah masa 94 %

Společnost

Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
č.p. 10, 588 56 Krahulčí

Definice balení

EAN

292853

Balení

Typ: plastový obal z hlubokotažné folie, ochranná atmosféra, cca 1500 g, velikost: 1500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

vepřové sádlo

hovězí maso

pitná voda

škrob

jedlá sůl

kořenící přípravek: stabilizátor E 451, jedlá sůl, česnek, antioxidant E 301, pepř, paprika, dextróza, extrakty koření)

česnek

vepřové střívko

Přídatné látky

E 250 Dusitan sodný

E 301 Askorban sodný

E 451 Trifosforečnany

Energetická hodnota výrobku

1498 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

32,4 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

9,5 g/100g

Sacharidy

4,4 g/100g

Z toho cukry

1,1 g/100g

Bílkoviny

13,1 g/100g

Sůl

2,4 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch výrobku světle hnědé barvy mírně vrásčitý, matný. Ojedinělé vzduchové dutinky pod obalem jsou přípustné. Pod obalem patrna zrna suroviny a použitého koření. Na řezu nepravidelná mozaika libových růžových a tučných bílých částí. Drobná zrnka měkkých kolagenních částí a jemná pórovitost jsou přípustné. V nářezu viditelné částečky použitého koření.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, výraznější po použitém koření, na skusu výrobek křehký.

Konzistence

Konzistence pevná, pružná, po ohřátí křehká.

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa 94 %

2. Přírodní střívko

3. Bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinových přísad

Technologický postup

Část normovaného masa vložíme do kutru, usekáme na hrubší kousky. Přidáme pomocné normované přísady a vykutrujeme na jemné pojivé dílo, do něhož usekáme zbývající část normovaného masa na velikost zrna cca 8 mm. Dílo se naplní do vepřových střev a ihned na stroji se oddělují jednotlivé kusy přetočením obalu dle požadované hmotnosti. Výrobek více zaudíme a tepelně opracujeme tak, aby ve všech částech výrobku bylo dosaženo tepel. Účinku odpovídajícímu působení teploty 70°C po dobu minimálně 10 minut.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vyhovuje požadavkům dle platné legislativy.

Uživatel

Schváleno

7.8.2024 08:44:23

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Krahulecká klobása cca 1 500 g (8.8.2018 12:38:32)