Výrobky

Šunka v pepři 150 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-08-01-0067

Číslo výrobku

2016-08-01-0067/1299

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované

Charakteristika výrobku

Obal: plastový tácek uzavřený svárem, výrobek balen v ochranné atmosféře, vrchní folie s potiskem, spodní bíla etiketa s textem

Společnost

BIVOJ a.s.
Jateční 23A
Opava, 74601
Česká republika

Definice balení

EAN

8595010301404

Balení

Typ: plastový tácek uzavřený svárem, ochranná atmosféra, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

85 %

pitná voda

jedlá sůl

drcený pepř

2 %

dextróza

0.05 %

maltodextrin

Přídatné látky

E 301 - Askorbát sodný

E250 dusitan sodný

E 450 - Difosforečnany

E 451 - Trifosforečnany

E 407 - Karagenan

Energetická hodnota výrobku

393

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: v nákroji výrobek je na řezu barvy odpovídající druhu použitého masa. Nakrájené tenké plátky šunky o průměru 10 až 11cm a tloušťce 0,90 mm ve formě shaved, řez hladký, lesklý, jednotlivé svaly jsou na řezu výrobku patrné a spojené drobně rozpracovanou svalovinou, světle růžová až výrazněji růžová barva odpovídající druhu použitého masa, připouští se ojedinělá menší ložiska tuku a menší dutinky vyplněné např. aspikem. Povrchový vzhled odpovídá použité technologii výroby a případně použitému technologickému obalu, na okrajích plátků lem vrstvy dekoračního koření.

Vůně a chuť

Vůně: typická pro šunku, kořeněná, masová po šunce, bez cizích pachů a příchutí. Chuť: typická pro šunku, masová po šunce, přiměřeně slaná, lahodná, výrazněji kořeněná po dekorativním koření, případně po koření či ochucujících složkách. Výrobek je na skusu v tenkých plátcích křehký a šťavnatý.

Konzistence

Konzistence: je v uceleném kusu pevná a soudržná, plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly. U sterilovaného výrobku v konzervě je povoleno proměnlivé množství volného aspiku.

Nadstandardní parametry

1. vysoký obsah masa, 2. celosvalový výrobek, 3. bez SOM a drůbežího SOM, barviv, vlákniny, zvýrazňovačů chuti, škrobu, přidaného lepku a bílkovinných přísad

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do forem či technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, plátkovaní a balení Technologický obal:
  • v případě použití technologického obalu nejsou požadavky definovány,
  •  lze vyrábět bez technologického obalu

Procesní stav

Zrušený