Dragounská klobása
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0077
Číslo výrobku
2016-08-08-0077/0737
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované
Charakteristika výrobku
upřesnění energetické hodnoty: na obale výrobku je uvedena energetická hodnota v kcal: 379 kcal/100 g výrobku
Společnost
Maso West s. r. o.
Za Mototechnou 1619/1
Praha 5, 155 00
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Maso West s. r. o, Gorkého 682, Klatovy 339 01
Definice balení
EAN
299264
Balení
Typ: PA/PE folie, ochranná atmosféra, velikost: 1500 g
Způsob distribuce výrobku
malooobchod
Složení
vepřové maso
94 %
voda
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnand draselný)
koření
cukr
vepřové střevo
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
1569 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva povrchu temně červená do zlatova po zauzení, na nákroji růžovočervená barva, velikosti zrn do 6 mm, soudržná,
Vůně a chuť
vůně výrazná po zauzení kouřem, aromatická po koření, chuť příjemná po zauzení a použitém koření, přiměřeně slaná,
Konzistence
Konzistence pevná a soudržná, na skusu křehká a šťavnatá, barva povrchu temně červená do zlatova po zauzení,
Nadstandardní parametry
Trvanlivá klobása, vysoký obsah vepřového masa (na 100 g hotového výrobku je použito 126 g syrového masa), bez SOM a drůbežího SOM, bez konzervantů a zvýrazňovačů chuti, použitá pouze dusitanová sůl, bez ostatních bílkovinných přísad, přírodní střevo
Technologický postup
1. VL a VV b.k. protočíme v kutru na sucho na pár otáček se solí a kořením (rozsypat rovnoměrně po celém obvodu mísy). 2. Přetočíme na řezačce přes desku – otvor 6 mm. 3. Narážíme do vepřových střev. 4. Sušíme 48 h při teplotě 18°C. 5. Tepelně opracujeme horkým kouřem 70 °C – 80 °C, dokud není dosaženo minimálního tepelného účinku odpovídajícího působení teploty 70°C v jádře výrobku po dobu 10 minut. 6. Chladíme na teplotu max. 5°C v jádře výrobku.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
obsah tuku max. 40 %; obsah soli max. 3,6 %.
Uživatel
Schváleno
31.7.2024 14:35:10
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený