Výrobky

Bítešská klobása TOP

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/2040

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.

Společnost

Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
Velká Bíteš, 595 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Růžová 225, 59501 Velká Bíteš

Definice balení

EAN

2900880000009

Balení

Typ: vakuové balení, velikost: 2 kg

Typ: vakuové balení, velikost: 250 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

88 %

pitná voda

jedlá sůl

česnek

směs koření

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)

E 451 - Trifosforečnany

Energetická hodnota výrobku

1214 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

25,5 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

10,1 g/100g

Sacharidy

0,5 g/100g

Z toho cukry

0,1 g/100g

Bílkoviny

15,2 g/100g

Sůl

1,9 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je je hrubo zrněný po použitém mase do vložky. Povrchový vzhled a barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu – vepřovému střevu. Povrch je mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření a česneku. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pevná, pružná, po ohřátí křehká

Nadstandardní parametry

Bez lepku Bez SOM a drůbežího SOM; Vysoký obsah masa (88%); Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovinných přísad; Přírodní střevo.

Technologický postup

Vepřové maso + technologické přísady + šupinový led – kutrování – vymíchání spojky –přimíchání vložky dle receptury - narážení – sušení – uzení- tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut), zchlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění

Uživatel

Schváleno

31.7.2024 14:30:38

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Klasa

2013

Regionální produkt

2011

Česká chuťovka

2013

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Bítešská klobása TOP (31.7.2024 14:12:40)

Bítešská klobása TOP (11.6.2024 12:41:35)

Bítešská klobása TOP (21.4.2024 21:38:49)

Bítešská klobása TOP (12.3.2024 07:41:39)

Bítešská klobása TOP (10.2.2020 07:39:29)

Bítešská klobása TOP (21.4.2024 22:49:26)

Bítešská klobása TOP (16.6.2022 12:51:01)

Bítešská klobása TOP (2.5.2022 12:41:41)

Bítešská klobása TOP (1.3.2022 09:55:00)